Startlaphoz Csatlakozz!

„A rossz kormány, rossz döntései” ellen

Nagyon kiakadt Magyarország

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 15. hétfő, 11:59

A tervezett költségvetés elleni tiltakozásul hirdettek Orbán-ellenes demonstrációt vasárnap délutánra, valójában azonban ennél többről volt szó: az ősszel indult tüntetéssorozat részeként, „a rossz kormány, rossz döntései” ellen tüntetett néhány ezer ember a Parlamentnél vasárnap délután – írja a Népszabadság tudósítója.

  „Stadiont a várba. Sok a suli” – transzparensén így foglalta két rövid, ám annál ironikusabb mondatba kormánykritikáját egy férfi a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épülete előtt vasárnap délután. Más kevésbé szofisztikáltan fogalmazta meg véleményét a tábláján: „Nem urizáltok. Loptok!”
 
  Bár a transzparensek jókora indulatról tanúskodnak, az őszi tüntetéssorozat újabb „epizódjaként”, az ország tervezett költségvetése elleni tiltakozásul meghirdetett demonstráción kevésbé volt „forró” a hangulat, mint korábban: ugyan lassan felduzzadt az MTA-tól a Kossuth térre vonuló – több szakszervezet képviselőivel is kiegészült – menet, de így is csak néhány ezren gyűltek össze.A tömeg méretéről pontosabb képet ad az, hogy  a Parlament előtti teret szellősen állva sem „borították el” a tiltakozók. Igaz, ettől még betöltötte a teret a szokás szerint hamar skandálni kezdett „Orbán, takarodj!”, „Mocskos Fidesz!” és „Viktátor!” rigmus. Elsőként Vajda Zoltán, a tüntetés főszervezője, a 60 ezren a MAGÁN nyugdíjunkért csoport alapítója – az Együtt–PM korábbi XVI. kerületi polgármesterjelöltje – lépett a színpadra.
 
   Előbb sajátos leltárt hirdetve, számba vette a „fiktív magánnyugdíjpénztár-tagokat”, a „sértett munkavállalókat”, a „drogos újságírókat és gyerekeket”, az „M0-son kívül lakókat”, és „dühös magyarokat”. Aztán rátért a költségvetésre, s egyebek mellett azt sérelmezte, emiatt a büdzsé miatt a „négymillió szegény mellé lesz további egymillió”. A közönség nagy tetszésére így vont konklúziót: „Ez egy banánköztársaság költségvetése”, ami egy „zavarodott csimpánzkirály” műve.
 
  A Hálózat a Tanszabadságért, a Hívatlanul csoport és az Oktatói Hálózat képviseletében szólalt fel Nagy Emília középiskolai tanár, akit a Hír TV korábban a munkahelyén, diákjai előtt próbált kellemetlen helyzetbe hozni. A pedagógus a kormányzat oktatási koncepcióját kritizálva egyebek mellett azt mondta: ez a rezsim most tömegeket akar kiszorítani a minőségi oktatásból, kiváltság lesz gimnáziumba járni, egy maroknyi szerencsés kerülhet csak a felsőoktatásba.
 
   Székely Tamás, az Autonómok szakszervezeti konföderáció vezetője többek között a korkedvezményes nyugdíj „ellopása” miatt bírálta a kabinetet. A kormányzati logikát ekképpen próbálta lefordítani: „Azt hiszik, hogy ha az 52 éves Semjén Zsolt még vidáman tud énekesmadarakra vadászni, akkor egy hasonló korú dolgozótól is elvárható, hogy ötvenkilós zsákokat rakodjon három műszakban.”
 
   – Novemberben nagyon kiakadt ez az ország. Akkor, a netadó ügyében sikerült meghátrálásra késztetni a kormányt. Következzen most az akkori megmozdulások szervezője – konferálta fel a szpíker a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport képviseletében színpadra lépő Gulyás Balázst. Az aktivista egyebek mellett megszorítások soráról, adósságcsapdába zárt magyarokról és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester mesés meggazdagodásáról beszélt.
 
  Felelevenítette, hogy Orbán Viktor gyarapodást ígért, ám ezt csak részben tudta teljesíteni: „Csak a Fidesz politikusai gyarapodnak”, harmincmilliós luxusautók, eltitkolt luxusvillák, folyamatosan növekvő lakások, milliós karórák övezik pályafutásukat. Gulyás felszólította Lázár Jánost, Rogán Antalt és Szijjártó Pétert: „Legyetek férfiak, ne bújjatok a gyerekeitek vagyonnyilatkozata mögé, tegyétek közzé az egész család vagyonnyilatkozatát.” Az elkövetkező percekben a szónok alig jutott szóhoz, a feldühödött tömeg ugyanis folyamatosan szidta a kormányt, és sokszor elismételték: „Elkúrtad! Elkúrtad!”

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyon kiakadt Magyarország.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector