Startlaphoz Csatlakozz!

A munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések ellen tiltakoznak

Negyvenegy helyen tart még a demonstráció

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 15. hétfő, 15:16

Országszerte negyvenegy helyszínen még tart a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító útlezárás. A legnagyobb torlódás még mindig az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán van.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kora délután közölte az MTI-vel, hogy az országban negyvenegy helyen tart még a demonstráció, két helyszínen, Nógrád és Tolna megyében már befejeződött a tüntetés.

    Rendbontást nem tapasztaltak a rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja a rendezvényeket, segíti a közlekedés zavartalanságát - tájékoztattak. Hozzátették: a forgalom továbbra is a hétfőnként megszokott közlekedési helyzetnek megfelelő.

    Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kora délután azt közölte az MTI-vel, hogy nincsenek igazán nagy fennakadások az országban, nem okoz érzékelhető, nagy torlódást a demonstráció. Az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszán néhány száz méteres a kocsisor, a forgalom lassan ugyan, de ott is halad - mondta. Hozzátette: az M0-s autóút felé lehet kerülni.

    Számítanak arra, hogy a délutáni csúcsidőszakban lehetnek fennakadások, ezért azt tanácsolják a közlekedőknek, hogy tájékozódjanak a közlekedési helyzetről a www.utinform.hu oldalon vagy a közútkezelő hivatalos Facebook- (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter- (www.twitter.com/magyarkozut) oldalán.

    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI megkeresésére közölte: a demonstrációk dél óta nem okoznak fennakadásokat a tömegközlekedésben. A BKK a Facebook-oldalán korábban közölte: forgalomlassító demonstráció miatt lezárták a budai alsó rakpartot észak felé, a Rákóczi híd és a Margit híd közötti szakaszon. Sávlezárás van az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas-pihenő és a Szerencs utca között, valamint az Andrássy úton a Hősök terétől a Bajza utcáig, továbbá a 11-es út bevezető szakaszán a Mátyás király út előtti szakaszon. Hozzátették: a demonstrációkkal kapcsolatos közlekedési változásokról aktuális információk találhatók a http://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon és a Waze alkalmazásban is.

    Az egész ország szimpátiával fordult a Liga Szakszervezetek országos félpályás forgalomlassító tiltakozóakciója felé - jelentette ki Gaskó István, az érdekképviseleti szervezet elnöke kora délután az MTI-nek. Azt mondta: eddig a terveknek megfelelően alakult az akció, 1300-1400 autó és mintegy háromezer ember vett részt benne. Atrocitás, a tervezettnél nagyobb fennakadás nem volt - tette hozzá.

    Heves megyében két egri helyszínen demonstrálnak félpályás útlezárással a Liga Szakszervezetek: a 25-ös út Kerecsend felőli bevezető szakaszán, valamint a városba Mezőkövesd, illetve Füzesabony felől bevezető Kistályai úton. A Liga Szakszervezeteket képviselő Krasznay Zsófia és Nádassy Géza az MTI-nek azt mondta, mindkét helyszínen a tervezettek szerint zajlik a demonstráció, rendkívüli esemény nem történt. Az arra közlekedők vegyesen fogadták a megmozdulást - tették hozzá.

    Fejér megyében három helyszínen tart demonstrációt a Liga - tájékoztatta az MTI-t Nagy Imre regionális referens. A déli órákban Móron a 81-es út Mester utca és Klapka György utca közötti szakaszán nyolc, Székesfehérváron az Alba Pláza előtt tíz-tizenöt, Dunaújvárosban a Vasmű úton, a Kodály Zoltán és a József Attila utca között csaknem harminc gépkocsival voltak jelen. Nagyobb torlódás egyik helyszínen sem alakult ki - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kelemenné Mészáros Erika.

    Zala megyében két helyszínen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán is tart a Liga Szakszervezetek forgalomlassító demonstrációja, a felsorakozott autókon több szakszervezet zászlaját helyezték ki a résztvevők. Mindkét város egy-egy forgalmas útjánál 25-30 személyautó sorakozott fel, az MTI tudósítója azt tapasztalta a 7-es és a 74-es úton, hogy a reggeli munkakezdés idején kisebb torlódásokat okozott a demonstráció. Kurucz Erika, a Liga zalai elnöke azt mondta: napközben folyamatosan váltják egymást a demonstrálók, akiknek az akcióját az autósok egy része egyetértő dudálással, mások viszont a várakozás miatt bosszankodva vettek tudomásul.

    A Liga a hétfő reggel 7 és délután 4 óra közöttre tervezett akcióval a kormánynak a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakozik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Negyvenegy helyen tart még a demonstráció.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector