Startlaphoz Csatlakozz!

Közel kétmillió ember jár jelenleg vasárnap az üzletekbe

Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége: A vásárlók és a munkavállalók járnak rosszul

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 16. kedd, 08:46

A forgalom nem fog áthelyeződni a vasárnap is nyitva tartó kiskereskedésekbe a szupermarketekből – véli a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára. Balatoni Judit, a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában hozzátette, vélhetően az első időszakban lesz némi visszaesés a boltok forgalmában, de rövid időn belül alkalmazkodni fognak az emberek és ha már nem, péntek délutánra teszik át a korábbi, vasárnapi bevásárlásukat.

   Gazdaságilag kis hatása lesz a döntésnek, ezzel szemben a vásárlóknak több kényelmetlenséget okoz majd. Közel kétmillió ember jár jelenleg vasárnap az üzletekbe – mondta Balatoni Judit. Mellettünk az alkalmazottak egy része is rosszul jár. Többségüknek a vasárnapi pótlékról kell majd lemondaniuk, de lesznek, akik az állásukat is elveszítik majd a döntés nyomán. 


  „Nagyon kis esélyt látunk arra, hogy számunkra kedvező döntés történne a holnapi szavazáson” – tette hozzá az MBSZ főtitkára, aki megjegyezte, a törvény elfogadása esetén jövő márciusban lép életbe. Ha a szakmai érvekre nem hallgatnak a döntéshozók, úgy a jövő év első negyedében más jellegű akciókra is kényszerülhetnek. 


   „A következmények egyelőre csak megsaccolhatóak, de azt láttuk, hogy mikor Horvátországban záratták be az üzleteket, hat hónappal később meggondolták magukat.” 
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége: A vásárlók és a munkavállalók járnak rosszul.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector