Startlaphoz Csatlakozz!

Még soha olyan kevesen nem dolgoztak a vállalatnál, mint most

Karácsonyi jutalmat kapnak a postások

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 16. kedd, 12:28

 Már javában tartanak a bértárgyalások a Magyar Postánál és már részmegállapodás is született arról, hogy még az ünnepek előtt egyszeri juttatást kapnak a munkavállalók – írja a Világgazdaság.

  Péntekig nettó 20 ezer forintot és 10 ezer forint utalványt kapnak azok a dolgozók (óraelfoglaltság arányában), akiknek legalább július 1-ig munkaviszonya volt az állami vállalattal. Összességében a postások közel 93 százaléka kap jutalmat még karácsony előtt.
 
   Mivel a Magyar Postánál mintegy 30 ezer ember dolgozik, ezért a társaság költségvetését mintegy félmilliárd forinttal terhelheti meg a kifizetés. Nem részesülhet viszont a juttatásból, aki premizált munkakört töltött be.
 
  „Készülünk a bér és a teljesítmény-elismerés tárgyalásaira. A tárgyalások számos fordulóban zajlanak, és egy-egy részinformáció megtévesztő lehet, feleslegesen generálva indulatokat. Tárgyalódelegációnk kötelessége, hogy a tárgyalások során tolmácsolja a munkavállalói elvárásokat, azokat a tényeket, hogy milyen körülmények között dolgoznak, milyen csekély jövedelemből próbálnak megélni kollégáink” – írta Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke.
 
   Az idei bérmegállapodás februárra született meg a Magyar Postánál: márciustól sávosan 2-3,5 százalékkal vagy 10-12 ezer forinttal nőttek a bérek. Egyszeri kifizetéssel pedig 40-45 ezer forintot kaptak a postások. A bérfejlesztés során a béremelés 50 százaléka alanyi jogon járt a munkavállalónak, a másik 50 százalékos részt a munkáltató differenciáltan osztotta szét a teljesítményeket és a munkavégzés minőségét figyelembe véve. A választható béren kívüli juttatások éves mértéke idén 212 ezer forint fejenként. A teljes munkaidőre vetített átlagkereset nagysága a 2012-höz viszonyítva 0,9 százalékkal emelkedett. Még soha olyan kevesen nem dolgoztak a vállalatnál, mint most: a foglalkoztatottak átlagos létszáma szeptember végén 30731 fő volt, ők összesen 16,2 milliárd forintot kerestek. Mintegy hatszáz embernek szűnhetett meg a munkaviszonya, hiszen a második negyedévben még 31322-en dolgoztak a vállalatnál.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Karácsonyi jutalmat kapnak a postások.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector