Startlaphoz Csatlakozz!

Ellehetetleníti a szakmai munkát

Tiltakozik a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete a területi közigazgatás átalakítása ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 17. szerda, 07:51

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete szerint az Országgyűlésnek benyújtott közigazgatási módosító törvényjavaslat ellehetetleníti a területi közigazgatási szakmai munkát , ezért azt követeli, hogy a képviselők vegyék le a napirendről, amíg nem folytattak társadalmi egyeztetést.

    A szakszervezet közleményében az áll: az Országgyűlés elé benyújtott, az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat a kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek - így a társadalombiztosítás helyi intézményeinek - megszüntetésével ellehetetleníti a területi közigazgatási szakmai munkát, és a létszámleépítés lehetőségét is magában hordozza.

    Az eddig egymástól jól elkülönített és hatékony szakmai munka elveszne a kormányhivatalok osztatlan szervezetében - írták. Véleményük szerint a létszámcsökkentés tervezése is elfogadhatatlan, mert a jelenlegi apparátus sem tudja a törvényes munkaidőben ellátni a feladatokat.

    Mindezt még tetézi a januártól bevezetendő egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer, amelynek részleteit még nem ismertek - tették hozzá.

    Azt írták: a benyújtott törvényjavaslattal kapcsolatban nem volt társadalmi egyeztetés. A szakszervezet követeli, hogy amíg azt le nem folytatják, vegyék le a törvényjavaslatot a napirendről.

    Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter december 8-án nyújtotta be az egységes kormányhivatali rendszer megteremtésére irányuló javaslatát, amely érinti a megyei és járási szinten működő, önálló feladat- és hatáskörű szakigazgatási szerveket, így például a társadalombiztosítási igazgatási szerveket, gyámhivatalokat, munkaügyi központokat, földhivatalokat, környezetvédelmi felügyelőségeket.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tiltakozik a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete a területi közigazgatás átalakítása ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector