Startlaphoz Csatlakozz!

A vasárnapi zárva tartás bevezetése súlyos csapás a boltokban dolgozókra

Levélben kéri a KASZ Ádert, ne írja alá a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 18. csütörtök, 17:10

 Nyílt levélben mondta el a vasárnapi pihenőnap megszavazásával kapcsolatos meglátásait a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A címzett: Áder János, akitől azt kérik, ne írja alá a törvényt.
 
Levelében a szakszervezet hangoztatja: olyan törvényjavaslatot fogadott el a többség, „amely a foglalkoztatás bővítése, a stabil munkahelyek ellen hat". Mint írják, a KASZ kezdettől fogva támogatta a vasárnapi pihenőnap bevezetését, azonban most azt látják, hogy „a jelenlegi gazdasági körülmények között az üzletek nyitva tartásáról szóló szabályozás rossz irányba ment". A szakszervezet nehezményezi, hogy a törvényalkotók nem veszik figyelembe a kereskedelmi dolgozók leterheltségét, a fokozódó stresszt és a folyamatos törvénysértéseket.
 
10 ezer dolgozó a nyitva tartás mellett
 
  Mint írják: a KASZ kezdeményezésére aláírásgyűjtés kezdődött a nagyobb élelmiszerláncoknál dolgozó munkavállalók körében. Ennek során több mint 10 ezer dolgozó írta alá azt az ívet, amelyben nevüket és személyes adataikat felvállalva kiállnak a vasárnapi nyitva tartás mellett. Az íveket elküldték Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.
 
  A szakszervezet arra kéri a köztársasági elnököt „ebben a kialakult helyzetben, amely karácsony előtt egy nem várt csapás a dolgozók számára", hogy ne írja alá a törvényt, azt - élve törvényben rögzített jogaival - küldje vissza az Országgyűlésnek. Indoklásuk szerint a kormánypárti többség nem élt azzal a lehetőséggel, hogy érdemben meghallgassa a dolgozók véleményét. „Az utolsó esélyt Ön jelenti számukra, akinek lehetősége van megálljt parancsolni ennek a vad ámokfutásnak" – győzködi Áder Jánost a szakszervezet.
 
Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Levélben kéri a KASZ Ádert, ne írja alá a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector