Startlaphoz Csatlakozz!

A felsővezetőknél jó a munkahelyi légkör, a fizikai munkát végzőknél rossz a hangulat

A munkavállalók közel fele magánéleti problémák miatt frusztrált és rosszkedvű

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 18. csütörtök, 19:07

A munkavállalók döntő többsége jónak tartja a légkört munkahelyén, és úgy gondolja, van legalább egy olyan munkatársa, aki nyitott a bizalmasabb beszélgetésekre is. A Profession.hu által végzett kutatásból az is kiderül, hogy a munkavállalók közel fele magánéleti problémák miatt frusztrált és rosszkedvű, de ez nem befolyásolja a munkavégzését.

   A cég kutatásában részt vevő 3310 munkavállaló 76 százaléka találja kellemesnek a légkört munkahelyén. Ezt a véleményt elsősorban a felsővezetők (99 százalék) osztják, míg a fizikai munkát végzők (17 százalék) rossz hangulatra panaszkodnak.
 
  Minél kisebb egy cég, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ott dolgozók jó munkahelyi légkörről számolnak be (30 fő alatt: 90 százalék, 30-100 főnél 87 százalék, 100-nál több főnél 84 százalék), de a kellemesnek ítélt környezetet elősegíti a kötetlen munkarend (90 százalék) is.
 
  Tízből négy munkatárs szerint munkatársai teljesen vagy inkább nyitottak a bizalmasabb, magánéleti beszélgetésekre, és mindössze tízből egy ember az, aki egyértelműen elzárkózik az ilyenfajta kapcsolattól. A megkérdezettek 14 százaléka alkalmanként több munkatársával is szokott magánéleti témáról beszélgetni, ez elsősorban a nőkre és a 18-29 éves korosztályra jellemző. Vannak olyan munkavállalók is, akik elmondásuk szerint soha nem osztanak meg bizalmas információt munkatársaikkal.
 
   A kutatásban részt vevők többségének (65 százalék) legalább egy olyan munkatársa van, aki magánéleti kérdésekben is hozzá fordul. Ez a bizalmaskodás 68 százalékuknak egyáltalán nem, 29 százalékuknak inkább nem okoz gondot és mindössze 3 százalékuk találja tehernek, ha valamelyik munkatársa hozzá fordul magánéleti problémáival.
 
  A Profession.hu felméréséből kiderül az is, hogy magánéleti problémáinkat munkahelyünkön sem tudjuk leplezni, munkatársainkat viszont inkább látjuk frusztráltnak emiatt, mint saját magunkat. A megkérdezettek 22 százaléka szerint teljes mértékben vagy inkább jellemző saját magára, hogy magánéleti problémák miatt gondterhelten érkezik munkahelyére, ez az arány a 18-29 évesek (32 százalék), az alapfokú végzettségűek (26 százalék) és az államigazgatásban dolgozók (25 százalék) körében magasabb.
 
  Jó hír azonban, hogy bár a megkérdezettek szerint a munkatársak 47 százalék gyakran frusztrált és rosszkedvű magánéleti problémái miatt, ez nem befolyásolja a munkavégzését és nincs hatással a munkahelyi légkörre sem.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkavállalók közel fele magánéleti problémák miatt frusztrált és rosszkedvű.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector