Startlaphoz Csatlakozz!

Kik állnak a VOSZ népszavazási kezdeményezése mögé?

Az állásukat akarják, nem a szabad vasárnapot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 18:10

Több mint tízezer kiskereskedelmi dolgozó aláírásával hitelesített nyílt levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihálynak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amelyben arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által a napokban megszavazott, az üzletek vasárnapi bezárásáról szóló törvényt – írja a Népszabadság.
 
   Ez a szervezet volt az, amelyik 2006-ban a kereszténydemokratákkal együtt élharcosa volt a Szabad Vasárnap Charta kezdeményezésnek, majd éveken át, így 2008-ban és 2011-ben is kiállt a vasárnapi bezárás mellett. Nemrégiben azonban a KASZ elpártolt az időközben a kereszténydemokraták elképzelését felkaroló kezdeményezéstől. Az ágazati szakszervezet a tagságában tízezer fő megkérdezésével felmérést folytatott le, ebből kiderült, hogy a dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást.
 
   A mostani levelükben is írják, hogy a jelen gazdasági körülmények között a kezdeményezésük rossz irányba ment: a kormánytöbbség csak a serpenyő egyik oldalát nézte, ám nem foglalkozott azzal, hogy a jelenlegi körülmények között a vasárnapi bezárással romolhat a munkavállalók helyzete.
 
   Közben reagált tegnapi cikkünkre a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ), mondván: még nem született döntés arról, hogy részt vesznek-e, illetve milyen módon a Vállalkozók Országos Szövetsége által a közelmúltban kezdeményezett vasárnapi népszavazáson.
 
  Piaci források alapján arról írtunk, hogy a nagy áruházláncok eddig nem sorakoztak fel a népszavazást meghirdetett Demján Sándor mögé, illetve – szintén piaci források szerint – kétséges, hogy a plázák is így döntenek-e. Az MBSZ ugyanakkor lapunknak elküldött közleményében hangsúlyozza: jelenleg is folyik az egyeztetés a VOSZ és az MBSZ között. Mivel a kérdés igen összetett, azt több oldalról is meg kell vizsgálni, de az egyeztetések is jelzik, hogy nem zárkózunk el a VOSZ népszavazási kezdeményezésétől – fogalmaztak a szövetségnél.
 
Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az állásukat akarják, nem a szabad vasárnapot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector