Startlaphoz Csatlakozz!

Mi vagyunk Európa!

A középiskolások a lehetőségeket látják az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 20. szombat, 07:02

 Az EU munkahelyeket teremt, segít a fiataloknak külföldi tapasztalatokat szerezni, ráadásul jóval több támogatást ad Magyarországnak, mint amit a válaszadók 70%-a először gondol. Többek között ez derül ki a Mi vagyunk Európa! 2 program keretében készült, nem reprezentatív kutatásból. A kérdőíveket a programban részt vevő 30 iskola 9528 diákja és tanára töltötte ki – írja a profitline.hu.

   A 14 és 18 év közötti fiatalok úgy vélik, hogy az Európai Unió pozitív hatással van a mindennapi életükre. A válaszadók csaknem 60%-a vélte úgy, hogy az EU komoly segítséget nyújt a külföldi lehetőségek megteremtésében. Emellett véleményük szerint az Unió munkahelyeket is teremt. 
 
   A felmérésből kiderült, hogy öt fiatalból három ismer valamilyen európai uniós fejlesztést a közvetlen környezetében, és pontosan meg is tudja azokat nevezni. Az esetek döntő többségében a közösség életét befolyásoló infrastrukturális fejlesztéseket: iskola-, óvoda-, bölcsődekorszerűsítést, könyvtár- vagy művelődésiház-rekonstrukciót, tornaterem-építést, kórházfelújítást említettek, továbbá más látványos fejlesztéseket, mint például csatornázást, a terek felújítását vagy kerékpárutak építését.
 
  A megkérdezettek 32%-a állította, hogy az iskolában hall az Európai Unióról. 84%-uk a televízióból szerzi értesüléseit.  A fiatalok második legfőbb információforrása az internet. 32%-uk az iskolából, 31%-uk pedig újságból, valamint a rádióból (30%) tájékozódik. A családtól, barátoktól, valamint a munkahelyen rendre 13%-5%-4% szerzi az információit. (A kérdésre több választ is megjelölhettek a válaszadók.)
 
   A Mi vagyunk Európa! 2 program 30 helyszínén közel 13.500 diák és 780 pedagógus vett részt az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapokon. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésében, az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló sorozat tavasszal indult, a vetélkedők jelentős része hátrányos helyzetű kistérségekben valósult meg.

Forrás: profitline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A középiskolások a lehetőségeket látják az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector