Startlaphoz Csatlakozz!

EY:

Az álláskeresők száma csak lassan csökkenhet a következő években

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 22. hétfő, 08:26

Az álláskeresők száma csak lassan csökkenhet a következő években a valutaunióban. Az idei 11,5 százalékos munkanélküliség 2016 végére körülbelül 11 százalékra mérséklődhet, de még 2018-ban is 10,5 százalék lehet az álláskeresők aránya az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint.

  - A közép-kelet-európai régióhoz hasonlóan Magyarország gazdasági növekedése továbbra is erőteljes marad. A hazai GDP-bővülés idén elérheti a 3,2 százalékot, amely 2006 óta az eddigi legjobb teljesítménynek számít. A magyar gazdaság számára különösen jó hír, hogy a német növekedés idén már jelentősen meghaladja az eurózóna átlagát. A magyar GDP-bővülés mértéke várakozásaink szerint a következő években is 2 százalék felett marad. Ezt a trendet azonban bizonytalanná teszi, vagy akár meg is törheti egy esetlegesen eszkalálódó oroszországi válság - mondta Havas István az EY vezérigazgatója. 

   Az idei évben tapasztalt gazdasági fellendülés elsősorban a kedvező munkaerő-piaci trendeknek, a vásárlói bizalom növekedésének és a bővülő lakossági fogyasztásnak az eredménye. A bővülést azonban visszafoghatja a kormányzati kiadások befagyasztása, valamint a visszafogott külső kereslet. A magyar gazdaság jövőre 2,3, míg 2016-ban 2,5 százalékkal növekedhet - derül ki az EY jelentéséből.

  Az EY előrejelzése szerint az eurózóban az idei évre várt 0,8 százalékos gazdasági bővülés jövőre elérheti az 1,2 százalékot, míg 2016-ban az 1,6 százalékot. Az euró gyengülésének késleltetett hatása, az enyhülő fiskális szigorítások, a csökkenő olajár és a bankszektor megerősödése együttesen járul hozzá az eurózóna javuló teljesítményéhez. 

   Az álláskeresők számának csak lassú csökkenése várható a következő években a valutaunióban. Az idei 11,5 százalékos munkanélküliség 2016 végére körülbelül 11 százalékra csökkenhet, de még 2018-ban is 10,5 százalék lehet az álláskeresők aránya.

   Idén a legkiemelkedőbb, 3,2 százalékos bővülést a pénzügyi szektor könyvelheti el, amit 1,7 százalékos növekedéssel a kommunikációs szektor, valamint az 1,5 százalékos teljesítményt elérő építőipar követ az eurózónában – derül ki az EY előrejelzéséből.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az álláskeresők száma csak lassan csökkenhet a következő években.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector