Startlaphoz Csatlakozz!

A természetes fogyás 27 361 fő

Tovább csökkent az ország népessége

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 22. hétfő, 13:21

Az előzetes adatok szerint 2014 első tíz hónapjában 76 048 gyermek született, 2,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A regisztrált 103 409 halálozás 1,9 százalékos csökkenést jelent 2013. január–októberhez képest. A természetes fogyás 27 361 fő volt, 3977-tel kevesebb az egy évvel korábbinál – olvasható a VG Online oldalán.

  2014 első tíz hónapjának előzetes adatai szerint több gyerek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva.
 
   A születésszám az év nyolc hónapjában emelkedett, februárban és októberben valamivel kevesebb gyermek jött világra az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés áprilisban (9,5 százalék) és júniusban (5,5 százalék) volt a legnagyobb mértékű. Összességében az év első tíz hónapjában született gyermekek száma 1 979-cel, 2,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
 
   A halálozások száma az év nyolc hónapjában kevesebb, májusban és szeptemberben viszont több volt, mint 2013 megfelelő időszakában. Különösen a júniusban bekövetkezett visszaesés volt számottevő, amikor az egy évvel korábbihoz képest 6,5 százalékos csökkenést regisztráltak. Az év első tíz hónapjában 1,9 százalékkal alacsonyabb volt az elhunytak száma, ami az előző évhez viszonyítva 1998-cal kevesebb halálozásból adódott.
 
  A házasságkötések száma az év első hat hónapjában folyamatosan felülmúlta az egy évvel korábbit, azonban a július–szeptemberi időszakban kismértékben, októberben jelentősen, 9,8 százalékkal elmaradt attól. A legnagyobb mértékű emelkedés februárban történt, amikor kimagaslóan, 21,1 százalékkal több házasságot regisztráltak az előző év azonos hónapjához képest. A 2014 első tíz hónapjában anyakönyvezett 34 758 házasságkötés 3,7 százalékkal, számszerűen 1 229-cel haladta meg a bázisidőszaki értéket.
 
  Ezer lakosra 9,3 élveszületés és 12,6 halálozás jutott. Az előbbi értéke 0,3 ezrelékponttal magasabb, az utóbbi 0,2 ezrelékponttal alacsonyabb volt 2013. január–októberhez viszonyítva. Az év első tíz hónapjában ezer élveszületésre 4,7 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,4 ezrelékpontos csökkenést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A házasságkötési arányszám 4,2 ezrelékes értéke 0,1 ezrelékponttal volt magasabb az előző év január–októberinél.
 
   A halálozások száma mérséklődött, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,3 ezrelékre csökkent, ami a 2013. január–októberi 31 338-cal szemben 2014 elsőtíz hónapjában 27 361 főt jelentett.
 
Szerző: VG Online

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tovább csökkent az ország népessége.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector