Startlaphoz Csatlakozz!

Van olyan szakma, ahol csökkentek a keresetek

Itt vannak a legjobb fizetések: diploma nélkül is megéri

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 22. hétfő, 17:10

Átlagosan mindenkinek majdnem három százalékkal nőtt a fizetése idén. Ugyan van, aki még mindig ugyanannyit vitt haza, illetve olyan szakma is akad, ahol havonta csökkenő keresetből gazdálkodhatnak a munkavállalók – olvasható a Pénzcentrumon.

   Átlagosan 2,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek 2014 januárja és októbere között. A nettó, családi kedvezmények nélkül számított átlagkereset 153 500 forint, ezen belül a fizikai munkát végzőké majdnem 105 ezer forint, a szellemi foglalkozásúaké majdnem nettó 208 ezer forint volt havonta. 

   A legtöbbet a pénzügyi és biztosítási szektor (majdnem nettó 316 ezer forint), vagy az energiaiparbeliek (majdnem 267 ezer forintot) vittek haza. A legkevesebbet még mindig a humán-egészségügyi, szociális ellátás területein (93 191 forintot), illetve a vendéglátásban dolgozók (100 ezer forintot) vittek haza - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból. 
 
  Emellett pedig csökkenés is megfigyelhető, míg az egészségügyi, szociális ellátás területén a tavaly októberi átlagkereset majdnem 94 ezer forint volt, addig idén már csak 93 028. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén pedig míg tavaly 102 ezer forintot vittek haza tavaly októberben, ez az összeg 100 ezer forintra csökkent. Az erdőgazdálkodás területén tavaly októberben majdnem 109 ezer forintot kerestek a munkavállalók, idén viszont már csak 93 399 forintot.
 
   Diploma nélkül is lehet álomfizetést hazavinni. A legalább érettségivel rendelkező munkavállalók programozóként kereshetik a legtöbbet, hiszen ebben a pozícióban a nettó átlagfizetés majdnem 257 ezer forint, és nem minden esetben szükségeltetik hozzá diploma. A második helyen a mozdonyvezetők állnak ezen a listán, az ő átlagbérük 203 ezer forint, míg a harmadik helyet az értékesítők foglalják el, 187 ezer forinttal. 


   Az építésvezetők, office managerek és légiutas-kísérők sem kell, hogy feltétlenül diplomás munkavállalók legyenek, mindhárom pozícióban viszont átlag 183 ezer forintot lehet keresni adózás után. A kamionsofőrök átlaga havi 173 ezer, hasonlóan a call-center vezetőkéhez. Raktárvezetőként akár a felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül is elhelyezkedhetünk havi 163 ezer forintos átlagbérrel - derül ki a Fizetesek.hu kutatásából.

Forrás: Pénzcentrum

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Itt vannak a legjobb fizetések: diploma nélkül is megéri.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector