Startlaphoz Csatlakozz!

Czibere Károly:

Rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 23. kedd, 11:30

Jövőre tovább erősíti a kormány a nevelőszülői szolgálatot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy tápiószelei nevelőszülői családnál tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

    Czibere Károly kifejtette: rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége, bővülnek a felkészítés és a képzés formái.

    Az államtitkár hozzátette: a cél, hogy a jövő év végére az érintett 3 és 6 év közötti összes gyermek nevelőszülő családhoz kerülhessen.   
  A nevelőszülői szolgálat az egyik legfontosabb terepe annak, hogy a veszélyeztetett gyerekeket megmentsük, „itt valódi embermentés történik” - jelentette ki az államtitkár. Jelezte, hogy a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest ma kétezerrel több gyermek vannevelőszülőknél. 2010-ben 10 és fél ezren - az állami gondozattak mintegy fele -, ma több mint 12 és fél ezren élnek családban, anevelőszülői hálózatban.

    Emlékeztetett rá: 2014-ben sikerült megerősíteni a szolgálatot, közel 6 milliárd forint volt a többlettámogatás, amiből 4,7 milliárd forint a működésfinanszírozási többlet, a maradék pedig a képzés és a felkészítés területén jelent meg. Sikerült elérni, hogy a 3 évnél fiatalabb gyerekek döntő része - közel 90 százalék - nevelőszülőknél van - mondta.

    Czibere Károly szólt arról is, hogy a kormányzat más módon is segíteni kívánja a nevelőszülőket, így tartós fogyasztási cikkek beszerzésében. „Fontos olyan lehetőség biztosítása is, amely az egyszeri, váratlan kiadásokhoz nyújt támogatást” - hangsúlyozta. Hozzátette: hogy a kormány egy 140 millió forintos programot indított erre.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector