Startlaphoz Csatlakozz!

Átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni az illetményük

Orbán: jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéhez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 24. szerda, 12:26

Jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének bevezetésére - jelentette ki Orbán Viktor kedden a Készenléti Rendőrség budapesti alakulóterén, ahol 385 új rendőrautót adott át a szervezetnek.

    A kormányfő szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni. Külön megemlítette, hogy az érintettek otthonteremtését is támogatja az életpályamodell.

    Orbán Viktor hangsúlyozta: folyamatosan javul a nyomozások eredményessége, kevesebb a bűncselekmény, ami szinte csoda ahhoz képest, hogy a rendőrök anyagi megbecsültsége „időtlen idők óta nem javult”. Hozzátette: ma már természetes számunkra, hogy biztonságban élhetünk, s úgy vélte: természetes az is, hogy mindezt a rendőrség a láthatatlan, mégis hatékony fegyverével, a tekintélyével éri el. 

    Felidézte: 2010-re nem csak gazdasági értelemben került Magyarország a tönk szélére, de romokban hevert a rend és közbiztonság is. 

    Az elmúlt évekről azt mondta: a tisztességes embereket védő igazságos törvényi környezetet teremtettek, „megtisztítottuk sorainkat azoktól, aki a bűn oldalára álltak”, s olyan erős erkölcsi alapot fektettek le, amelyre fel lehet építeni egy tekintélyt parancsoló rendőrséget. Hozzáfűzte: az ország gazdálkodásának egyensúlyba hozásával ma már többet lehet költeni a közbiztonságra. 

    A kormányfő felsorolta: 3500 fővel megerősítették a rendőrséget, új pótlékot vezettek be a tiszthelyetteseknek, a rendőrök új ruhákat kaptak, a kedden átadott gépkocsikkal együtt pedig több mint 4600 új autóval bővült a rendőrség járműállománya. 

    Orbán Viktor szerint fontos a létszám, a törvények, a felszereltség, a szervezeti háttér, de ezek mind semmit se érnek, ha a rendnek nincsenek a hazájukat szerető és azt odaadással szolgáló őrei, őket pedig anyagilag is meg kell becsülni. Ehhez megvan „az erőnk, az elszántságunk és a pénzünk is” - mondta a kormányfő. 

    Közölte azt is, hogy a most átadott gépkocsikkal együtt összesen 1587 járművet kap a rendőrség 2014-2015-ben. Hangsúlyozta: az autók túlnyomó része Magyarországon készült, a magyar emberek munkáját dicséri. Felidézte: egykor magyar rendőrök szovjet Zsigulikat vezetve üldözték a nyugati Mercedeseket, s az, hogy Ötvös Csöpi utolérte őket, sokkal inkább tűnt a forgatókönyvírók túlzásának, mint a valóság ábrázolásának. Ahogy a bajor rendőrök esetében természetes, hogy olyan BMW-ket hajtanak, amelyeket az utolsó csavarig bajorok készítettek, ma már az is természetes, hogy magyar rendőrök Magyarországon gyártott autókat használhatnak. 

    Az ünnepségen 385 új szolgálati gépjárművet adtak át: terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr- és bűnügyi személyautókat. A rendőrség megrendelésére gyártott Skoda, Mercedes és Audi típusú szolgálati gépkocsik a 2014-ben indult program első ütemeként, a központi költségvetés finanszírozásával, illetve az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával valósult meg. 

    Az egyes területi rendőrségeket szolgáló gépkocsi-park a beszerzés további ütemeiben, 2015. első negyedévében újabb járművekkel bővül: a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 autót biztosít. 

    A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat - a korábbi beszerzésektől eltérően - speciális rendészeti felszerelési csomaggal, lövedékálló mellénytárolóval, LED technológiás elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával vonták be. 

    A 9,4 milliárd forint összértékű járművek valamennyi területi rendőri szerv munkáját szolgálják: támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán: jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéhez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector