Startlaphoz Csatlakozz!

OKISZ: a bürokrácia leépítésében súlyos lemaradásban van az ország

A Magyar Iparszövetség helyteleníti az üzletek vásárnapi nyitva tartásának megakadályozását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 29. hétfő, 11:06

 A Magyar Iparszövetség (OKISZ) tagszervezeteinek egy része a belföldi piacon tapasztalt alacsony kereslet miatt az idén még nem tudta elérni azt a fejlődést, amit tervezett, és nehézséget jelentett számukra a fejlesztésekre igénybe vehető uniós forráshoz szükséges önerő biztosítása is - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az idei évet értékelve az MTI-nek.

    Ez utóbbin a jövőben változtathat a hitelkamatok alacsony szintje, illetve az, hogy az önerőt kedvező hitellel is lehet majd biztosítani - tette hozzá.

    Az elnök a 2014-es év gazdasági teljesítményét alapvetően jónak tartja. Mint mondta, kedvezően hatott a tagság beruházásaira a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja, és azt remélik, hogy 2015 első negyedévben már érzékelhető lesz, hogy az uniós fejlesztési források a vállalkozói szektor rendelkezésére állnak.

    Az iparszövetség ingyenes pályázatfigyeléssel, tanácsadással támogatja tagságát abban, hogy az egyszerűsített pályázati rendszerben minél több fejlesztési forráshoz jusson.

    A Magyar Iparszövetségnek 2 ezer, többnyire közepes és kisvállalkozás a tagja, jellemzően a korábbi ipari szövetkezetekből átalakult gazdasági társaságok. A szövetség tagjai jelenleg 100 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

    Vadász György hangsúlyozta: tagságuk abban bízik, hogy időben hozzájuthatnak az uniós fejlesztési támogatásokhoz. Kiemelte: nem nélkülözhetik a támogató háttért, amely a gazdaságfejlesztés programján belül is középpontba helyezi a kkv-k erősítését, a foglalkoztatás bővítését.

    Megjegyezte: a szövetség érdekelt abban, hogy tagsága is minél több fiatalt foglalkoztasson. Ám álláspontja szerint ahhoz, hogy a fiatalok helyzete ténylegesen javuljon a munkaerőpiacon, nemzeti összefogásra van szükség.

    Az OKISZ ügyvezető elnöke szerint a bürokrácia leépítésében súlyos lemaradásban van az ország, ez 2015-ben is feladatot jelent majd. Megjegyezte: az elmúlt időszakban egy sor olyan intézkedés született, amely helyes szándékkal a feketegazdaság fehérítését, az áfacsalások visszaszorítását célozza, ugyanakkor komoly bürokratikus terhet ró a vállalkozásokra.

    Kitért arra, hogy a szövetség helyteleníti az üzletek vásárnapi nyitva tartásának  megakadályozását, meggyőződésük, hogy ez a lépés káros a gazdaságnak, a társadalomnak, és negatívan hat a foglalkoztatásra, a GDP-növekedésre is. Örülnének, ha a döntéshozók szembesülnének az elhibázott lépéssel, és korrigálnák azt - fogalmazott Vadász György.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Iparszövetség helyteleníti az üzletek vásárnapi nyitva tartásának megakadályozását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector