Startlaphoz Csatlakozz!

Sok alacsonyan képzett munkavállaló érkezik

Németországnak ráfizetés a bevándorlás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 30. kedd, 08:30

Az alacsonyan képzett munkavállalók magas részaránya miatt Németországnak ráfizetés a bevándorlás - állítja Hans-Werner Sinn, a müncheni ifo gazdaságkutató intézet elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) lapban megjelent cikkében.

    Németország, mint jóléti állam valóságos mágnesként vonzza az alacsonyan képzett bevándorlókat - fejti ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének elnöke, neves közgazdász professzor, rámutatva, hogy miközben az Egyesült Államok után Németország a második legnagyobb bevándorlási célország, a bevándorlók iskolai végzettségét tekintve az utolsó helyek egyikét foglalja el a rangsorban.

    „A bevándorlás, ahogy az most történik, úgy rossz ahogy van” - szögezi le a lapban megjelent cikkében Hans-Werner Sinn. A bevándorlás társadalombiztosítási mérlege negatív - állapítja meg a professzor a Bertelsmann Alapítvány egy november végén megjelent tanulmány egy részletére utlava, amelynek egészét - szerinte helytelenül - elemzők a bevándorlás nettó pozitív mérlege bizonyítékaként értelmeztek.

    „Az ifo intézet számításai szerint a költségvetés nettó mérlege minden bevándorló után évente 1800 euró veszteség” - mutat rá cikkében a professzor. Az intézet kutatói olyan tételeket is bevontak a vizsgálatukba, amelyeket a Bertelsmann tanulmánya figyelmen kívül hagyott. 

    A közgazdászprofesszor szerint az lenne a helyes megoldás, ha az Európai Unión belül az áttelepülők hazájuk szociális ellátását vehetnék csak igénybe és nem a célországét. A nem uniós tagországokból érkező bevándorlók kiválasztása és adóztatása pedig egy, a képzettség, az életkor, az egészségi állapot, a nyelvismeret és a vagyoni helyzet figyelembe vételével felépített pontrendszer alapján történne. 

    A professzor ugyanakkor egy korábbi cikkében hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszer összeomlásának elkerülése és az elöregedés megakadályozása érdekében Németországnak nagyon is szüksége van a bevándorlókra, mégpedig elsősorban magasan képzett munkavállalókra. 

    Ha a fiatalok és az idősek arányának, ezzel párhuzamosan a járulékfizetés és az ellátás színvonalának jelenlegi szinten való tartását bevándorlással kellene megoldani, akkor ahhoz 20 év alatt 32 millió fiatal bevándorlóra lenne szükség. Ez szinte elképzelhetetlen - mutatott rá. 

    A német társadalomban nincs meg az ekkora tömeg befogadásához szükséges asszimilációs potenciál és tolerancia - fejtette ki Hans-Werner Sinn, az ifo gazdaságkutató intézet (ifo Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapban megjelent cikkében, hangsúlyozva, hogy a német politikának ezért a születésszám növelése érdekében az adó- és nyugdíjrendszert az ösztönzési struktúra gyökeres átalakításával az aktív népességpolitika szolgálatába kellene állítania. 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Németországnak ráfizetés a bevándorlás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector