Startlaphoz Csatlakozz!

Fidesz:

A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a cél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 13:36

 A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja - mondta a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    Tuzson Bence kifejtette, hogy a 2014-es év a gazdasági felemelkedésről szólt. Beértek a 2010-ben elindított gazdasági folyamatok, és most már számokban is mérhetők az eredmények. Szinte nulla százalék az infláció, 3,2 százalékos a várható növekedés és 7 százalékos, tehát „rekord alacsony” a munkanélküliség.

    Ez a gazdasági teljesítmény azt jelzi, hogy új célokat kell meghatározni 2015-re és az azt követő évekre. A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítését három intézkedéscsomag szolgálja: a bankok elszámoltatása, a béremelések és a családvédelem - mondta a szóvivő.

    A legfontosabb a bankok elszámoltatása, mert annak eredményeképpen ezermilliárd forint áramlik vissza a családokhoz 2015-ben.

    Ennek az intézkedéscsomagnak három eleme van. Az első az elszámoltatás, amelynek keretében a devizahitelesek visszakapják a pénzüket vagy csökken a törlesztőrészletük.

    A következő lépés, a fair bankok rendszerének megteremtése kiszámítható jövőt garantál az embereknek. Véget ér az „apróbetűs korszak” - hangsúlyozta -, amikor az emberek úgy vették föl a hiteleket, hogy nem tudták a feltételeket, és azt sem, hogyan fogják módosítani a bankok. A magyar fogyasztót ugyanolyan védelem fogja megilletni, mint a németet vagy az osztrákot - tette hozzá. 

    A harmadik lépés, a forintosítás a biztonságot adja meg az embereknek, hiszen nem lesznek kiszolgáltatva olyan külső körülményeknek, mint az árfolyamváltozás. A szóvivő kiemelte: a három lépés azt eredményezi, mintha 190 forinton forintosították volna a svájci frank alapú hiteleket.

    A béremelésekről szólva Tuzson Bence ismertette, hogy jövőre 3,4 százalékkal, 105 ezer forintra nő a minimálbér, a garantált bérminimum pedig 122 ezer forint lesz, ez 2010-hez képest 43 százalékos minimálbér-növekedést jelent. 

    Kitért rá, hogy a következő évben folytatódik a pedagógusbérek emelése is, jövő szeptemberben 5-10 százalékos lesz a növekedés. Új elem a rendvédelmi dolgozók átlagosan 30 százalékos béremelése, és a kormány megkezdi a közszolgálatban dolgozók életpályamodelljének kimunkálását is.

    A harmadik intézkedéscsomagról, a családvédelemről Tuzson Bence elmondta, a legfontosabb a családi adókedvezmény rendszerének folytatása, hiszen az önmagában 240 milliárd forintot ad a családoknak a következő évben is. 2015-ben új elem az újonnan házasulók támogatása havi ötezer forintos adókedvezménnyel, amit két évig kapnak. 

    További újdonság az otthonteremtési kedvezmény, ezt 500 ezer forinttól 3 millió 200 ezer forintig lehet igénybe venni, jövőre már kérhetik az egygyermekes családok is. Nemcsak új lakás vásárlására lehet majd fordítani a pénzt, hanem lakásfelújításra, illetve használt lakás vásárlására is. Fokozatosan, több év alatt a duplájára fogják emelni a kétgyermekes családok adókedvezményét - mondta a szóvivő.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a cél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector