Startlaphoz Csatlakozz!

A szolgáltatás minőségének javulását várják

A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 15:34

A kormány 1929 forintban állapította meg a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíjat 2015-re.
 
  Az összeg meghaladja a szakma által várt - 1700-1800 forint közötti - összeget, de magasabb a novemberben közzétett rendelettervezetben szereplő 1889 forintnál is.
 
   A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendelet módosítja az óradíjról szóló egyeztetések menetét is. Eszerint a szakminiszter legkésőbb minden év április 1-jéig lezárja az egyeztetési eljárást az adott évre megállapított rezsióradíjról a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával és a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottsággal (MBÁPB). Ezt követően kerül a kormány elé a rendelet tervezete. Ha a kormány nem ért egyet a javaslatban foglaltakkal, felhívhatja a minisztert, hogy folytasson újabb egyeztetéseket.
 
   Eddig csak az építőiparban volt kötelező a minimális rezsióradíj alkalmazása.
 
   Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke korábban azt mondta: a kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog.
 
   A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minősül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelező mértékét.
 
 
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector