Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyi elégedetlenség

Az öt fő ok, amiért boldogtalanok a dolgozó emberek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 16:28

Az Egyesült Államokban a 80-as évek óta készül felmérés a munkahelyi elégedetlenség fő okairól, amelyek valószínűleg a világ minden táján hasonlóak.

   Az elmúlt 30 évben gyakrolatilag semmit sem változtak a munkahelyi elégedetlenségek fő okai az Egyesült Államokban, és valószínűleg az egész világon. Az USA-ban a 80-as évek óta készítenek minden évben egy komoly felmérést a dolgozó emberek körében, akik szerint 5 fő okuk van arra, hogy boldogtalanok legyenek a munkahelyükön. Az első két helyen természetesen az alacsony fizetés és a munkahely biztonsága áll, utóbbi főként a gazdasági világválság óta. A másik három ok azért érdekesebb.
 
   A dolgozók - akiknek kevsebb mint a fele elégedett munkahelyével - harmadik leggyakoribb gondként a komoly emberi kapcsolatok hiányát emelte ki, mert az emberek szerint nem maradnak sokáig egy cégnél a munkavállalók, így nehezen alakulnak ki szoros barátságok, ez pedig szomorúvá teszi a dolgos hétköznapokat. A negyedik leggyakoribb ok maga a munka jellege, de ez nem meglepő annak fényében, hogy nemrég kiderült: az emberek mindössze 6 százaléka tud elhelyezkedni álmai munkaterületén. Az ötödik leggyakoribb ok a munkatársak erőszakossága és neveletlensége, amelynek hátterében a dogozók szerint a túlzott munkahelyi versengés áll.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az öt fő ok, amiért boldogtalanok a dolgozó emberek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector