Startlaphoz Csatlakozz!

A nyugdíj összege jelentősen kevesebb lehet, mint az aktív kereset

20 millióval várhatja nyugodtan a nyugdíjas éveit

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 17:49

 Akár 20 millió forintnyi megtakarításra lehet szüksége annak, aki a nyugdíjas évei alatt is ugyanazon az életszínvonalon szeretne élni, mint ahogyan aktív keresőként él. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint a jelenlegi trendek alapján a nyugdíj összege jelentősen kevesebb lehet, mint az aktív kereset.

   A Központi Statisztikai Hivatal minden évben átfogó elemzést készít a nyugdíj és egyéb ellátások alakulásáról. Az utóbbi évek adatai szerint egyre magasabb a rendes nyugdíjban részesülők száma, míg a születendő gyermekek száma folyamatosan csökken. Ennek megfelelően egyre kevesebb aktív munkavállaló tart el egyre több nyugdíjast. A tendenciából következtethető, hogy az európai nyugdíjrendszer a jelenlegi formájában 20-30 év múlva nem lesz már képes megfelelően működni. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatokat alapul véve Magyarországon, mai árfolyamon, átlagosan 20 millió forintra – vagyis a jövőben ennek megfelelő összegű megtakarításra lehet szüksége annak, aki fenn szeretné tartani a nyugdíjas korát megelőző életszínvonalát. A változás elsősorban azokat érinti, akik most a 20-as éveik végén, a 30-as éveik elején járnak, így várhatóan 2050. után érik el az öregségi nyugdíjkorhatárt. 

Számukra különösen fontos lehet, hogy valamilyen, már ma elindított megtakarításból ki tudják majd egészíteni a nyugdíjbevételeiket. Ebben nyújthat megoldást a rendszeres önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, amelynek segítségével már havi néhány ezer forint befizetésével nyugdíjas korunkra érzékelhető plusz bevételre tehetünk szert. Ráadásul „egyre többen ismerik fel az öngondoskodás és elő takarékosság fontosságát, pénztári taglétszámunk a válság óta a pénztári piacon először, az elmúlt évben növekedett. A visszajelzések alapján az önkéntes nyugdíjpénztári tagok számára legfontosabb szempont, hogy jelentős adójóváírást kaphatnak befizetéseik után, illetve a többi megtakarítási formához képest nagyon alacsony költséggel és utánajárás nélkül tudják haszonnal fialtatni a pénzüket' – mondta Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. 

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 20 millióval várhatja nyugodtan a nyugdíjas éveit.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector