Startlaphoz Csatlakozz!

Legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet

Újabb tüntetés készül: kitörnének a mélyszegénységből a közmunkások

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 06. kedd, 11:43

Azonnali, legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet. Az érdekvédők azt kívánják elérni, hogy a későbbiekben a minimálbért kaphassák meg a közmunkások – olvasható a sonline.hu-n.

   Beszámolók szerint az érdekképviselet tagjai előbb a járási, majd a megyeszékhelyekre vonulnak, s követeléseiket a hivatalok előtt ismertetik, megmozdulásaik eredménytelensége esetén pedig készek a fővárosban is demonstrálni a közmunkások érdekében.Vécsi István, a szakszervezet elnöke azt mondta: azt szeretnék, ha a kormány 2015-ben érdemben változtatnak a közmunkások helyzetén. Szerinte ugyanis a közfoglalkoztatottak jellemzően mélyszegénységben élnek, a jelenlegi feltételek fenntartása pedig – ahogy fogalmazott – a nyomort konzerválja.   

   – Felvesszük a kapcsolatot a helyi képviselőinkkel, s várhatóan Kaposváron is beszámolunk majd követeléseinkről – tájékoztatta a Somogyi Hírlapot hétfőn Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára. Hozzátette: következetesen és hatékonyan szeretnék képviselni a közmunkások érdekét. Az érdekvédők szerint szükség van a határozott cselekvésre, ezért is sürgetik a tízezer forintos azonnali legalább tízezer forintos béremelést. A főtitkár kiemelte: az amúgyis nehéz anyagi- és szociális körülmények között élő közmunkások megélhetése télen még nehezebbé vált. Hiába van sokaknak például két szobás lakása, a család egy szobába zsúfolodik össze, ugyanis csak ekkora helyiséget tudnak kifűteni. 

   Szabó János kaposvári szociológus kérdésünkre kifejtette: ha Magyarországon hosszú ideje működik a minimálbér rendszere, akkor azt minden területen alkalmazni lehetne.
– Tehát ha valakit közmunkásként nyolc órában foglalkoztatnak, akkor nyugodtan kifizethetnék neki a minimálbért – hangoztatta. – Úgy vélem, munka és munka között nem szabad különbséget tenni.
Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke is hasonló véleményt fogalmazott meg. Azt mondta: egyet lehet érteni a Közmunkások Szakszervezetének követelésével. Rámutatott: sok közmunkás kiszolgáltatott körülmények között él, s ha nyolc órában foglalkoztatják őket, akkor fizessenek nekik minimálbért.
– A téli hidegben és a nyári hőségben egyaránt elvégzik a munkát – mondta. Hozzátette: a terület érdekérvényesítő képessége miatt azonban nehéz elképzelni, hogy miként tudják megvalósítani céljukat.
 
 
Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb tüntetés készül: kitörnének a mélyszegénységből a közmunkások.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector