Startlaphoz Csatlakozz!

Munkástanácsok Országos Szövetsége:

Lezárult a Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 07. szerda, 09:16

Lezárult az ingyenes jogi segítséget nyújtó Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon, amely során 5800 ügyfélnek több mint 6400 ügyben adtak tanácsot személyesen - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ).

    A másfél évig tartó, decemberben befejeződött projekt keretében a MOSZ a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségével és a Liga Szakszervezetekkel konzorciumban biztosította az ingyenes jogsegélyt a lakosságnak. A projektet mintegy 170 millió forintból valósították meg, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar kormány biztosította - közölte a MOSZ az MTI érdeklődésére.

    A Dél- és Nyugat-Dunántúli Jogpont Mini projekt az országos program része volt, amely során hat régióban összesen 25 ezer ügyben adtak tanácsot a projektben dolgozó jogászok - olvasható a tájékoztatásban. A teljes program költségvetése 1,02 milliárd forint volt, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar kormány finanszírozta - ismertette a szövetség az MTI érdeklődésére.

    A tájékoztatás szerint Dél- és Nyugat-Dunántúlon összesen 18, ötezernél kevesebb lakosú településen került sor személyes tanácsadásra, amelyet e-mailes, online és telefonos segítségnyújtás egészített ki, elsősorban munka- és családjogi ügyekben.

    A Jogpont Mini amellett, hogy rengeteg olyan embernek segített eligazodni a jogi kérdésekben, akiknek anyagi okok miatt nem volt lehetősége ügyvédhez fordulni, növelte az emberek jogtudatosságát, valamint hozzájárult a bíróságok leterheltségének csökkentéséhez - írta a MOSZ a közleményben.

    A szövetség az MTI érdeklődésére írásban közölte: összességében több mint 80 jogász működött közre a tanácsadásokon. Hozzátették: mindenképpen folytatnák a munkát, mivel nagy igény van a jogi tanácsadásra, folyamatos az érdeklődés. Ismereteik szerint a Gazdaság és Innováció Operatív program keretében terveztek is forrásokat a program folyatására - írta a MOSZ.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lezárult a Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector