Startlaphoz Csatlakozz!

Zombor Gábor:

Minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 12. hétfő, 14:50

Elkészült egy jogszabálytervezet, amelynek értelmében minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt az ötéves egyetemi képzés után - mondta az egészségügyi államtitkár az Origo hírportálon hétfőn megjelent interjúban.
    Zombor Gábor kifejtette, hogy az ösztöndíjrendszerben nettó 100-200 ezer forintos pluszjövedelem keletkezhet. Hozzátette: nettó 270 ezer forintos szakorvosi minimálbért céloztak meg, és „reményeink szerint ez a rendszer el is tud indulni a következő hónapokban”.
 
   Az államtitkár felidézte: az egészségügyi törvény december közepén elfogadott módosítása értelmében megszüntették a kiegészítő finanszírozási rendszert. Erre azért volt szükség, mert kezdett kialakulni egy „szürke” ellátási forma, amelyben hamarabb kapott ellátást az, akinek pénze volt - olvasható a cikkben.
 
   Zombor Gábor szerint a cél az, hogy olyan rendszer jöjjön létre, amelyben a jelenlegi ellátási szint a mindenki számára biztosítandó ellátási csomagból álljon, amit nem lehetne szűkíteni. Emellett annak, aki többet akar, legyen lehetősége akár biztosítási alapon részt venni a magántulajdonú egészségügyben - tette hozzá.
 
   Az államtitkár arról is beszélt, hogy a 2015-ös költségvetés elfogadása révén 60 milliárd forintnyi összeg áll rendelkezésre az intézmények adósságának kezelésére. Folyamatosan tárgyalnak a kórházakkal és a beszállítókkal arról, hogy milyen ütemben történjenek a kifizetések. „Olyan struktúrát kell kialakítanunk a következő hónapokban, amely esélyt nyújt arra, hogy nem termelődik újra ez az adósságtömeg” - hangsúlyozta.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector