Startlaphoz Csatlakozz!

Akár 20 ezer ember is elveszítheti az állását, ha marad a szabály

A Liga elnöke bizakodó népszavazás-ügyben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 17. szombat, 08:07

A Liga Szakszervezetek is népszavazást kezdeményezne az üzletek vasárnapi zárva tartásáról. Gaskó István, elnök a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elárulta, bizakodó a szükséges aláírások összegyűjtését illetően, példaként pedig a 2008-as társadalombiztosítási ügyet hozta fel. Úgy véli, akár 20 ezer ember is elveszítheti az állását, ha marad a szabály.

  Népszavazást kezdeményez a Liga Szakszervezetek a Vállalkozók Országos Szövetségével a kötelező vasárnapi zárva tartás ellen – jelentették be pénteken.
 
   A Liga szakszervezetek elnöke emlékeztetett, 2008-ban 520 ezer szavazatot tudtak összegyűjteni a társadalombiztosítás ügyében. Jelenleg 130 ezer tagjuk van, akik vagy mint eladó, vagy mint potenciális vásárlók érintett a vasárnapi zárva tartás ügyében, ezért is döntöttek úgy, érintettségükből fakadóan maguk is részt vesznek a népszavazási kezdeményezésben.
 
  "Jól haladunk. Ha a családtagokat is számítjuk, nem lehet komoly gond a népszavazáshoz szükséges 200 ezer aláírás összegyűjtése" – mondta Gaskó István. Hozzátette, bár az ellenzéki pártoktól határozottan szeretnének távol maradni, azok szimpatizánsaira is számítanak a kezdeményezés során.
 
  A Liga elnöke hozzátette, úgy érzi a felháborodás fő oka az, hogy a kormány nem kérte ki megfelelően az emberek, az érintettek véleményét. Elárulta, a kereskedelemben dolgozó szakszervezetek felmérése szerint a szektor 90 százaléka ellenzi a vasárnapi zárva tartást. A lehetséges következmények első jelei már láthatóak az első üzletek bezárásának bejelentésével, de könnyen lehet 20 ezer fős leépítésig meg sem áll majd a kereskedelmi szektor.

Forrás: Klubrádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Liga elnöke bizakodó népszavazás-ügyben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector