Startlaphoz Csatlakozz!

A technológia fejlődése jelentős hatással van a munkavégzésre

Ezért kell sokat túlóráznunk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 17. szombat, 10:20

Egy friss amerikai felmérés szerint ugyan a fejlett technológia révén hatékonyabban végezzük a munkánkat, de egyúttal többet is dolgozunk – írja a HVG.

   A Pew Research olyan kutatást végzett amerikai munkavállalók körében, amely azt vizsgálja, hogy a technológia fejlődése, és a különböző internetes szolgáltatások – mint például 2014 legjobb ingyenesei – milyen hatással vannak a munkavégzésre. A megkérdezettek 46 százaléka szerint a munkájukat sokkal hatékonyabbá tette a technológia, szintén 46 százalék szerint viszont nem történt változás emiatt.
 
   Ami ennél érdekesebb, hogy a válaszadók 35 százaléka szerint a technológia és az internetes szolgáltatások ugyan könnyebbé tették a munkát, de egyúttal növelték a munkaidőt is. A túlórák egyik okának például az e-mailt emlegetik, hiszen ezzel bárki bármikor „zavarható”, este vagy amikor épp indulnánk haza, beeshet egy újabb feladat. Franciaországban például éppen ezért nem lehet este 6 után e-mailben zavarni a munkavállalókat, de Németországban is egyre több vállalatnál foglalják írásba az elérhetetlenséghez való jogot.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ezért kell sokat túlóráznunk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector