Startlaphoz Csatlakozz!

Hét táblázatban a legfontosabb adatok

Ilyen összegeket kapunk idén

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 11:20

 Ha kíváncsi arra, hogy mennyit kell idén adózni, milyen összegű ellátásban részesülhet munkanélküliség, vagy mekkora támogatás jár gyermekvállalás esetén, a legfontosabb adatokról az mfor készített összefoglalót.

   Ha új évről van szó, az sok esetben az ellátási összegek, nyugellátások, kötelezően adandó legkisebb bérek területén változásokat jelent. Az alábbi 7 táblázatban mutatjuk meg önnek, hogy pontosan idén mekkora összeget kaphat különböző esetekben.

1) Minimálbér és közfoglalkoztatotti bérek


Idén 3,4 százalékkal emelkedtek a minimálbérek, míg a közfoglalkoztatotti bérek 2,4-gyel. Bár az ellenzék mellett több érdekképviselet is szeretné elérni, hogy a minimálbér elérje a létminimum szintjét, illetve a közfoglalkoztatotti bér a minimálbért, erről egyelőre szó sincsen, hiszen nincsen látványos közeledés a különböző fizetések között. Sőt, a közfoglalkoztatotti bér egyre jobban leszakad a minimálbérhez képest.

2) Nyugdíjak


A nyugdíjak a törvényi előírás értelmében a várható infláció mértékével emelkednek. Nem volt ez másként idén sem, amikor is a kormány a költségvetés tervezésekor használt 1,8 százalékos fogyasztói árindexszel növelte meg a nyugdíjak összegét.

3) Álláskeresők támogatása


Mivel az álláskeresők támogatásánál rendre a minimálbérhez vagy a közfoglalkoztatotti bérhez kötve határozzák meg az egyes összegeket, kisebb mértékű emelkedést hozott magával 2015.

4) Szociális ellátások


Ebben az esetben érdemi változások a rendszeres szociális segély kisebb mértékű emelkedésén kívül nem történtek. Az érintettek ezekben az esetekben pont annyira számíthatnak, mint egy évvel ezelőtt.

5) Családtámogatások


A családtámogatások terén egyedül a GYED az, ahol történt egy kisebb emelkedés 2014-hez képest, ám itt is csak azért mondható el ez, mert a minimálbérhez kötött a maximálisan igényelhető összeg nagysága.
Noha az adórendszerben idén semmiféle változást nem eszközölt a kormány - legalábbis, ami a munkavállalói és munkaadói oldalt érinti -, két táblázat a fizetendő közterhek nagyságát is összefoglalja.

6) Munkaadói és munkavállalói közterhek


7) Egyszerűsített foglalkoztatás


Forrás: mfor.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ilyen összegeket kapunk idén.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector