Startlaphoz Csatlakozz!

Megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját

Újabb dolgozói körét építi le a Tesco

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 13:17

Áruházi dolgozók keresték meg a Magyar Nemzetet azzal, hogy a Tesco újabb leépítéseket jelentett be házon belül. Pénteken közölték, megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját. Ezzel március közepén arra a hat, hipermarketeken belül működtetett optikai árusítóhelyre is lakat kerül, amelyekben a Tesco alkalmazottai állnak a pult mögött.

  Azt közölte két fővárosi és négy vidéki hipermarketjében működő optikai üzletek dolgozóival pénteken a Tesco, hogy a múlt hét elején bejelentett áruházbezárásokon kívül további takarékossági döntéseket is hoztak. A lépés a nyilvánosan ismertetett félezer elbocsátott alkalmazott mellett újabb két tucat dolgozót érint.
 
  Egy áruházi bennfentes lapunknak azt mondta: bejelentették, hogy március közepétől megszűnnek azok az áruházakon belül működő árusítóhelyek, ahol egyebek mellett optikai és fotószolgáltatásokat rendelhetnek a vásárlók. A döntés Budapesten a Váci úti és a Fogarasi úti extra áruházakat érinti. Ezenkívül a dunakeszi–fóti és a szegedi hipermarketben, valamint a miskolci, debreceni Tesco Extra áruházakban szűnnek meg a szemvizsgálatot, szemüvegkészítést is vállaló, kisméretű üzletek.
 
   Egy-egy ilyen optikai egységben áruházanként átlagosan négyen dolgoznak, vagyis további két tucat alkalmazottnak, köztük optometristáknak, üzletvezetőknek, illetve 3, 6, 8 órára bejelentett dolgozóknak szűnik meg a munkahelye a láncnál.
 
   Erről a lépésről az előírások szerint a vállalat nem köteles tájékoztatni a munkaügyi hatóságot vagy a nyilvánosságot, mert több telephelyen hajtják végre, vagyis nem számít csoportos leépítésnek. Értesüléseink szerint a pénteki bejelentéskor az árusítóhelyek megszűnésére nem közöltek pontos időpontot. Azt jelezték, az üzletlánc március közepéig tudja kiszolgálni a vásárlókat, ekkor várható, hogy bejelentik az optikai piacról történő kivonulást.
 
   Úgy tudjuk, a négy és fél éve működtetett üzletág a kezdetektől veszteséget termel, mert az áruházak irányítói nem voltak járatosak az optikai piacon, s a rossz üzleti tervezés sem segítette elő az egységek nyereséges működését. Tescós informátoraink jelezték, már egy évvel ezelőtt is rebesgették a veszteséges szemüvegboltok bezárását.
 
  Lapunkhoz olyan jelzések is érkeztek, miszerint a láncnál az egységek megszűnését a vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény március 15-i életbelépésekor tárnák a nyilvánosság elé, hogy a kormányzati politikára hárítsák az újabb intézkedést. Emlékezetes, a múlt héten bejelentett 13 magyarországi áruház megszűnését is úgy magyarázta Nigel Jones, az itteni leányvállalat brit vezetője, hogy ahhoz a magas adóterhek és a multinacionális kereskedelmi vállalatok működését nehezítő jogszabályok vezettek.
 
   Noha az Index.hu-nak adott interjújában a vezető azt mondta, a vasárnapi zárva tartás miatt legalább nem kell utcára küldeni dolgozókat, úgy tűnik, a jövőben folytatódik a Tesco szócsatája a kabinettel. Ebben egyes vélekedések szerint annak is szerepe lehet, hogy forrásaink tudni vélik, a cégnél személyzeti igazgatói pozíciót betöltő Iglódi-Csató Judit házastársa, Iglódi Csaba milliós nagyságrendű megállapodással jelenleg is személyre szabott tanácsadást tart a vállalat felső vezetőinek. Iglódi Csaba internetes honlapjuk szerint cégtárs a Braun & Patrners elnevezésű kommunikációs tanácsadó cégben, amelynek másik tulajdonosa Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egykori tanácsadója. Információink szerint a Braun & Partners éveken keresztül havi 3 millió forintért nyújthatott kommunikációs és marketingszolgáltatásokat a Tescónak, abban az időben, amikor Iglódi-Csató Judit a kommunikációs, illetve a marketingigazgatói pozíciókat töltötte be. Iglódi-Csató Judit egyébként korábban a Magyar Nemzeti Banknál volt kommunikációs vezető és tanácsadó a jegybank volt elnöke, Simor András mellett.
 
   Hetek óta ismert tény, hogy a Tesco vállalat nemzetközi szinten küzd súlyos pénzügyi problémákkal. A veszteségek miatt a londoni központ utasítására Európa-szerte zárnak be veszteséges üzleteket. A VS.hu iparági forrásból úgy értesült, hogy azok a piaci híresztelések, amelyek szerint a brit üzletlánc kivonulhat Közép-Kelet-Európából, nem teljesen alaptalanok. A Tesco szlovák érdekeltségeire már meg is lehet a vevő, és a lengyel üzleteket is francia kézbe adhatják.
 
Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb dolgozói körét építi le a Tesco.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector