Startlaphoz Csatlakozz!

A diszkont kiszervezésről azonban nem egyezkedik a vezetés

Lufthansa: továbbra is sztrájkveszély

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 16:40

A pilóták nyugdíjáról legalább zajlanak tárgyalások, a diszkont kiszervezésről azonban nem egyezkedik a vezetés – tudta meg az iho.hu.

   A német pilótaszervezet, a Vereinigung Cockpit (VC) arra figyelmeztetett, hogy további sztrájkokra kell számítani, miután a tavalyi évben nem kevesebb, mint tíz alkalommal történt munkabeszüntetés a légitársaságnál.
 
   A munkaügyi vita egyik témája a pilóták korai nyugdíjaztatása, de még ez tűnik megoldhatónak, miután erről a problémáról folytak korábban is tárgyalások – igaz, nem jártak eredménnyel.
 
   Viszont az igazi kemény ügy, amiről a légitársaság vezetése valójában nem akar egyezkedni, a low-cost üzemeltetés kiterjesztése, amely ugyanakkor a Lufthansa vezetése szerint az egyetlen komoly esély arra, hogy a cég siker reményében versenyezzen az európai hálózatok piacán a nagy diszkont-cégekkel.
 
   Mint erről korábban mi is beszámoltunk, nemrég lezárult a nem frankfurti és nem müncheni európai vonalak átszervezése a Germanwings hálózatába, és folyik az új Euro Wings kiépítése, az ottani repülőszemélyzet azonban már nem esik a jelenlegi Lufthansa-féle kollektív szerződés hatálya alá.
 
  A VC nyilatkozatában további sztrájkokat helyezett kilátásba: a tavalyi évben a Lufthansának a z akciók 200 millió üzemi profit elmaradását okozták és a leállások utasok százezreit érintették.
 
Forrás: iho.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lufthansa: továbbra is sztrájkveszély.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector