Startlaphoz Csatlakozz!

A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését

Az NGM szerint mintegy 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 20. kedd, 18:44

Több mint 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria, vagyis az, hogy a cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, vagy lakásvásárlását - hívja fel a figyelmet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

    A tárca kiemeli, hogy támogatás akár cafeteria elemként is választható.

    Tavaly áprilisban lépett hatályba az a miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig támogathassák dolgozóik lakáshitel-törlesztését, vagy lakásvásárlását. 

    Az NGM keddi közleményében kifejti: a munkáltató ötévente legfeljebb ötmillió forintot juttathat adómentesen - a fizetésén kívül - a dolgozójának azért, hogy törlessze forint-, vagy devizaalapú lakáshitelét. Ez az összeg azért is jelentős, mert átlagosan 7 millió forint a magyar családok adóssága - közölték.

    Az adómentes támogatást új vagy használt lakás vásárlására, és építésre is fel lehet használni, a juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál - írja a minisztérium.

    Az év elején dönthetik el a munkavállalók, hogy milyen cafeteria elemeket választanak. A Szép-kártya, Erzsébet utalvány és helyi utazási bérlet mellett az érintetteknek érdemes megfontolni a lakáscafeteria megjelölését is. Az NGM kiemeli: a lakáshitel-törlesztés, a lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy semmilyen közterhet nem kell fizetni utána.

    Közölték azt is, hogy a forintosításnak köszönhetően csaknem félmillió jelzáloghiteles 3600 milliárd forint összegű tartozását védte meg a kormány az árfolyamkockázattól. Őket is segíti a lakáscafeteria, amellyel az immár forintban fennálló tartozásukat tudják adómentesen csökkenteni - olvasható a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az NGM szerint mintegy 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector