Startlaphoz Csatlakozz!

Megváltoztak a cafeteria szolgáltatások adóterhei

Minden harmadik magyar munkavállalót érinthet ez az újítás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 21. szerda, 12:44

 Idén megváltoztak a cafeteria szolgáltatások adóterhei, ez nagyban befolyásolhatja, ki milyen béren kívüli juttatást igényelne. Az előzetes várakozások szerint nagy népszerűségnek örvend majd az adómentes lakáshitel támogatás, akár 500-550 ezer lakáshitelest érinthet majd a jövőben. Emellett növekvő népszerűségnek örvend a SZÉP kártya, valószínűleg idén is több milliárd forintot költünk ezzel el – írja a Pénzcentrum.

   A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria elemei - ismertette kutatásai eredményeit az OTP Bank szerda reggeli sajtótájékoztatóján. Eszerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a vissza nem térítendő hiteltámogatás.
 
  Sok változáson ment keresztül a magyar cafeteria rendszer, többek között egy új lehetőség is megjelent, a lakáshitel támogatás. Ez nagyban megkönnyíti a lakást vásárlók terheit. Hiszen teljesen adómentes támogatás - mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
 
A lakáshitel támogatás kedvező a munkavállaló számára, hiszen:
 
  Lakáshitel havi törlesztéséhez vehető igénybe: ma Magyarországon 710 ezer lakáshiteles van, 500-550 ezren felelhetnek meg a feltételeknek
 
Adómentesen vehető igénybe
 
  5 év alatt összesen 5 millió forintot nem haladhatja meg a támogatás. Az átlagos magyar lakáshitel összege 5-7 millió forint.
 
   Azonban a támogatás igénylése precíz adminisztrációt igényel, ha hiba csúszik az ügyintézésbe, az is előfordulhat, hogy vissza kell fizetnünk a pénzt. Ezért jelenthet könnyebséget az OTP ADLAK szolgáltatása, amely átvállalja ezt a fajta ügyintézést. Ha januárban szerződést kötne egy munkáltató erre a szolgáltatásra, akkor már márciusban megkaphatja a pénzt.
2013. végén kiderült, hogy adómentesen igénybe vehető lesz majd a munkáltatói lakáshitel támogatás, azonban májusig kellett várni, hogy kiderüljön, milyen feltételek mentén lehet majd érte folyamodni - ismertette Kormos Zoltán, az OTP BANK Lakáshitelek Főosztályának igazgatója.

  Több feltételnek kell megfelelni:
Maximum 5 millió forintot lehet támogatásként kapni
Meghatározott szobaszámú lakásra lehet igénybe venni, illetve méltányolandó a gyerekek száma is
Bankon keresztüli utalással lehet csak megkapni a pénzt.
Az ingatlan értékének maximum 30 százaléka lehet az összeg.
 
A SZÉP Kártya lehet idén a másik nagy nyertes
 
  A lakáscélú hiteltámogatás mellett idén a várakozások szerint a SZÉP kártyát is sokan választják majd. 2008 óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a fajta juttatás, eddig 150 milliárdot költöttek el SZÉP kártyáikról az OTP-s ügyfelek. Tavaly 57 milliárd forintot utaltak ezekre a kártyákra a munkaadók, ebből eddig 55 milliárd forintból pihentek és szórakoztak a munkavállalók.
 
Forrás: penzcentrum.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Minden harmadik magyar munkavállalót érinthet ez az újítás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector