Startlaphoz Csatlakozz!

Somogyból Hollandiába, Németroszágba és Angliába mennek dolgozni

Képzésekkel a felzárkózásért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 26. hétfő, 07:04

Felzárkóztató programokkal és tanfolyamokkal szeretnék segíteni a romák elhelyezkedését a szakemberek, sokuk ugyanis még mindig segélyből él – írja a kapos.hu.

   Minél több somogyi romát szeretne visszavezetni a munka világába a Cigány Érdekképviseleti Közhasznú Szervezet. Ezért Somogyban több helyszínen felzárkóztatókat és tanfolyamokat szerveztek számukra. A program már most sikeresnek mondható, hangzott el a szombati zárókonferencián. Zákányban például 50 hátrányos helyzetű vett részt a képzéseken, amelyekkel néhányan már el is tudtak helyezkedni.
 
   - Olyan képzéseket terveztünk, mint például takarító képzés, ami egy hölgy számára esélyt ad a mindennapi életvitel fejlesztéséhez. Aztán konyhai kisegítő, ami megint egy másik kompetenciát mozgat meg. De emellé alapfokú kereskedelmi és német is társult - mondta Tapolczai Gyöngyi, a Zákányi Komplex Telepprogram szakmai vezetője.
 
   Az érdekképviselet szerint a romák több mint felének nincs képzettsége és így elhelyezkedni sem tudnak. Egyre többen külföldön próbálnak szerencsét.
 
   - Sajnos sokan elmennek emiatt külföldre. Mi ezt szeretnénk visszafogni, hogy ne menjenek, hanem maradjanak itthon Magyarországon. És itt is hasznos állampolgárai legyenek a magyarországi területeken, munkahelyeken - tette hozzá Farkas Józsefné, a Cigány Érdekképviseleti Közhasznú Szervezet elnöke.
 
   Somogyból Hollandiába, Németroszágba és Angliába mennek dolgozni. Több programot is szerveztek a romáknak Kaposszentjakabon a városrész rehabilitációja kapcsán. Ezek célja a közösségépítés volt és az, hogy segély helyett munkabérből éljenek.
 
  - A szociális városrehabilitáció keretében sok szociális bérlakás és közterület megújult. És ennek a kivitelezésére olyan kivitelezőt választottunk, aki a helyi lakókat is foglalkoztatta benne, hogy már eleve a program keretében is tudjanak munkához jutni - válaszolta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.
 
   A komplex telep programnak köszönhetően több hárányos helyzetű kaposvárinak is sikerült a munka világában elhelyezkedni.

Forrás: kapos.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Képzésekkel a felzárkózásért .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector