Startlaphoz Csatlakozz!

A dolgozókra továbbra is teljes mértékben számítanak

Hosszabbított nyitva tartással válaszol az IKEA a vasárnapi zárva tartásra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 29. csütörtök, 13:11

Meghosszabbítja nyitva tartását a svéd IKEA bútoráruházlánc magyar érdekeltsége a vasárnapi zárva tartási kötelezettség hatályba lépésével egyidőben – mondta a Világgazdaságnak Varga­-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR felelőse. Hozzátette, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de abban már megegyeztek, hogy a vasárnapi szünnap miatt esetlegesen kieső bevételt csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.

   A belső működés átszervezése és a nyitvatartási idő módosítása mellett döntött az IKEA Magyarország a parlament által decemberben elfogadott vasárnapi pihenőnap bevezetése után. A budaörsi, valamint a zuglói áruház dolgozóira továbbra is teljes mértékben számítanak – mondta Varga­-Nagy Eszter.
 
  Hozzátette: a vállalat az elbocsátások elkerülése érdekében is döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett. Kiemelte, a házhozszállítást nem érinti a vasárnapi zárva tartás, mivel a szállítást végző cég nem az IKEA­-hoz tartozik, csupán csak szerződés köti a két céget egymáshoz, a jogszabály alapos vizsgálata azonban jelenleg is folyamatban van.
 
  A harmadik, Soroksáron épülő IKEA előkészítésével kapcsolatban Varga­-Nagy elmondta: az építési területet megvették, de további hatástanulmányokra és egyéb engedélyekre is szükség van ahhoz, hogy a beruházás elkezdődjön. Az áruház építésének megkezdése és a nyitás időpontja még bizonytalan, nincs kitűzött dátum.
 
   A további fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte, az IKEA a webáruházak magyarországi indulását is tervezi, amire a magyar vásárlóknak várni kell még egy-­két évet. „Jelenleg Nagy­-Britanniában és Írországban tesztüzemben működnek a webáruházak. Ha ott zöld lámpát kap a rendszer, akkor nagy esély van rá, hogy legkésőbb 2017­-ben hazánkban is elinduljon online szolgáltatásunk tesztelése” - mondta Varga-Nagy Eszter.
 
  A tegnap közzétett számok szerint az IKEA globálisan rekord árbevételt ért el, melyben Magyarország kiemelkedő szerepet játszott. A svéd áruházlánc az észak-­amerikai piacon és Európában is sikeresen javította pénzügyi mutatóit. A cég tájékoztatása szerint Magyarországon, Kínában és Oroszországban érték el a legnagyobb fejlődést.
 
  „A magyarok szívesebben költekeznek, mint pár éve, ez azzal magyarázható, hogy a gazdasági válság éveiben elhalasztották a nagyobb beruházásokat, melyeket a többség most tud bepótolni. A számok megerősítettek minket abban, hogy érdemes volt a termékválaszték palettájának kiszélesítése és láthatóan megvan a gyümölcse a fejlesztéseknek is” -­ mondta Varga­-Nagy Eszter.
 
   A 2014. augusztus 31­-én véget ért üzleti évben az IKEA 29,29 milliárd euróra növelte bevételét az azt megelőző 28,5 milliárd euró után. A vállalat nyeresége 0,4 százalékos éves növekedéssel 3,33 milliárd euróra emelkedett, 1,7 milliárd eurót költött új boltokra és bevásárlóközpontokra, a két magyarországi áruházzal együtt 27 országban 315 üzlete van az IKEA-nak. A pontos magyarországi árbevételekről Varga-Nagy Eszter későbbre ígért tájékoztatást.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hosszabbított nyitva tartással válaszol az IKEA a vasárnapi zárva tartásra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector