Startlaphoz Csatlakozz!

Afelfüggesztés nem vonatkozik a Németországban be- és kirakodó kamionokra

A fuvarozók szerint biztató a német minimálbér alkalmazásának részleges felfüggesztése, de nem elegendő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 31. szombat, 10:00

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) biztató kezdeti lépésként értékeli a német kormány pénteki döntését, miszerint Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók tranzit műveletei esetében mindaddig, amíg nem tisztázódnak annak uniós jogi kérdései.

    A német kormány korábban úgy rendelkezett, hogy a munkáltató a Németországon áthaladó külföldi gépkocsivezetőknek is az óránként 8,50 eurós német minimálbért köteles kifizetni. A pénteken bejelentett felfüggesztés nem vonatkozik a Németországban be- és kirakodó kamionokra, ezek esetében továbbra is érvényesíteni kell a német minimálbért.

    Az MKFE szerint a pénteki döntés a problémák hivatalos elismerésének jele, hozzájárulhat a helyzet megoldásához és tisztázásához, ugyanakkor messze nem elegendő csupán a tranzit műveletekre vonatkozó rendelkezések felfüggesztése.

       Az egyesület az MTI kérdésére elmondta: a legtöbb nemzetközi fuvarozó a Németországba irányuló szállításban is érintett, így az MKFE továbbra is fenntartja alapvető igényeit, a német szabályozás jelenlegi hatályának megváltoztatását és felülvizsgálatát a nem németországi székhelyű fuvarozó vállalkozások esetében.

       Ezen felül az érdekképviselet Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszternek is levelet küldött, kérve, hogy Magyarország miniszterelnöke Angela Merkel német kancellár február másodikán esedékes látogatása alkalmával tiltakozzon a német szabályozás jelenlegi hatálya ellen, és hivatalosan kérje végrehajtásának felfüggesztését a nem német árufuvarozó és személyszállító vállalkozások vonatkozásában.

    Az MKFE nemzetközi szervezete, a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU) a folyamatban lévő uniós eljárásra és a gyakorlati problémákra tekintettel ugyancsak a végrehajtás azonnali felfüggesztésére szólította fel a német hatóságokat a jogi helyzet tisztázódásáig.

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábban közleményben jelezte: elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a német döntést. Emlékeztettek, hogy a tárca az ügyben szorgalmazta a visegrádi országok és más tagállamok közös uniós fellépését, ami a jelek szerint gyors, de véglegesnek nem tekinthető eredményre vezetett. A közlemény szerint a helyzet megnyugtató rendezését az Európai Bizottság és Németország között megindult egyeztetések szolgálhatják.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fuvarozók szerint biztató a német minimálbér alkalmazásának részleges felfüggesztése, de nem elegendő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector