Startlaphoz Csatlakozz!

Több embernek adnak munkát, mint a nagyvállalatok

Nagyobb lehetőségeket kellene teremteni a mikrovállalkozásoknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 31. szombat, 11:57

Több lehetőséget kell adni a mikrovállalkozásoknak, ugyanis több embernek adnak munkát és az innovációbban is hatékonyabbak, mint a nagyvállalatok - hangsúlyozta Csath Magdolna, közgazdász Kaposváron. A Somogy Megyei Iparkamara rendezvényén a 2014-20 uniós ciklus fejlesztési irányairól tanácskoztak. A szakemberek kiemelték: a magyar gazdaság végre kitört a recesszióból és megindult a növekedés – olvasható a somogytv.hu oldalán.

Csath Magdolna:
-Én úgy gondolom, hogy a mikrocégeknek nagyobb lehetőségeket kellene teremteni, mint ami most ami pillanatnyilag látszik az elkészült operatív programokból.
Jobban át kellene gondolni a 2014-2020-as uniós ciklus lehívható forrásait. Csath Magdolna szerint több lehetőséget kellene adni a kis családi válllakozásoknak, azoknak, akik 9 embernél kevesebbet foglalkoztatnak. Ugyanis ezek a cégek a szektoron belül a munkavállalók 37, míg a nagy vállalatok csupán a 21 százalékát foglalkoztatják.

Csath Magdolna:
- Amiatt, hogy a mikrók nagyon-nagyon sok munkahelyet teremtenek, rugalmasak tudnak lenni, az ország bármelyik pontján egy mikrovállalat könnyen elindul, egy nagy cég nehezebben megy oda, tehát, ha mi a területi egyenlőtlenségeket csökkenteni akarjuk, amely tudjuk, hogy nagyon-nagyok, akkor is indokolt lenne a mikroknak a kicsiknek a támogatása.
Az uniós források hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani - hívta fel a figyelmet Vitályos Eszter államtitkár. Kiemelte: az elmúlt négy évben 700 pályázatot nyert a kaposvári kistérség, 41 milliárd forint értékben. A jövőbe pedig azok lehetnek a nyertesek, akik már felkészültek források lehívására.

Vitályos Eszter, államtitkár:
-Amik nagyon számítanak majd, hogy a területi operatív programban mennyire előkészített programokkal tudnak indulni. Illetve azok a vállalkozások, kkv-k, mikrovállalkozások, akik majd a GINOP-ban indulnak mennyire kidolgozott és mennyire támogatható projektekkel indulnak.
Somogy elsőként adta le a megyei fejlesztési tervet, így minden esély megvan, hogy a korábbinál több, akár 300 milliárd forint érkezzen a megyébe.

Jakó Gergely, elnök, Somogy Megyei közgyűlés:
-Azt szeretnénk,ha egy olyan párbeszéd jönne létre a vállalkozások és az irányítók között. És ennek kapcsán hét év múlva el tudjuk mondani, hogy amit elterveztünk azt el is tudtuk végezni.
Szita Károly arról beszélt a Kaposvár a válság idején is fejlesztett és vallja, hogy a legjobb szociális védőháló az erős gazdaság. A kaposvári modell új korszaka is erre épül.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
- Azt hisszük, hogy a munka a biztos megélhetés garanciája, én vallom, hogyha munka van, akkor minden van, ha munka nincs, akkor semmi nincs. A munka az alapja minden ember létbiztonságának és függetlenségének.
A munkában pedig az iparkamara is segít.

Varga József, elnök, SKIK:
-Ahol nagyobb fejlesztéseket indítanának az önkormányzatok, ott a kamara a saját eszközeivel segít olyan fórumokat szervezni, ahol azokat mindenképpen ismertetni lehet. Az önkormányzatok pedig azt vállalták, hogy lehetőleg a 60 százalékát az uniós forrásoknak gazdaságfejlesztésre tudjuk fordítani, márpedig ezt csak egy együttműködéssel lehet megcsinálni.

A gazdaság motorjai pedig hosszú idő után végre újra beindultak - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara:
-A magyar gazdaság végre kitört a recesszióból, megindult egy növekedés, ennek a fenntarthatóságáról kell gondoskodni, nő az exportunk, javul a hitelpozíciónk, beruházások gyönyörűen bővülnek, tehát minden makrogazdasági mutató jó irányba halad.

A gazdaságfejlesztést pedig tovább segíthetik a 2014-20-as uniós ciklus forrásai. Ez azért is fontos, mert a szakemberek szerint még egyszer nem lesz ilyen lehetősége hazánknak.

Forrás: somogytv.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyobb lehetőségeket kellene teremteni a mikrovállalkozásoknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector