Startlaphoz Csatlakozz!

Megkezdték a demonstráció előkészítését

Vámos szakszervezet: a NAV-osok ragaszkodnak az életpálya-modell alkalmazásához

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 02. hétfő, 07:14

Különösen méltánytalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellből, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult - közölte Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke.

  A szakszervezeti vezető emlékeztetett rá: a vonatkozó kormányhatározat egyértelműen és kötelezően rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni

  Erről szóltak az eddigi egyeztetések is - szögezte le Holecz Gábor, hozzátéve: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, hogy az életpálya-modell vonatkozni fog a NAV-dolgozókra is. Emellett Bakondi György, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos is így nyilatkozott az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén, ahogyan ezt az emlékeztető is tartalmazza.

  Holecz Gábor, az MTI-nek elmondta: ugyanakkor a hvg.hu a héten arról írt, az új szolgálati törvény nem vonatkozik majd a NAV hivatásosaira, amit Bakondi György miniszteri biztos is megerősített a portál kérdésére.

   A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: különösen méltánytalannak tartják, hogy egy hetilapból kell értesülniük arról, hogy a korábbi ígéretek ellenére kimaradnak a NAV dolgozói az életpálya modellből. A helyzet rendezése érdekében Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, a szakszervezet elnöksége pedig válságülést tart, egyben megkezdték a demonstráció előkészítését.

  „A pénzügyőrök, de az egész NAV személyi állománya rendkívül elkeseredett, úgy érzik, a kormány megalázta, becsapta őket” - mondta Holecz Gábor.

  Hozzátette, véleménye szerint különösen veszélyes a helyzet abban a pillanatban, amikor a NAV több ezer dolgozója bevetésre készen áll az új elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző Rendszer (ekáer) bevezetése előtt, ami rendkívüli fizikai és szellemi megterhelést jelent a személyi állomány számára.

   „Elfogadhatatlan, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpálya-modellből és azért fogunk küzdeni, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak” - jelentette ki Holecz Gábor.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vámos szakszervezet: a NAV-osok ragaszkodnak az életpálya-modell alkalmazásához.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector