Startlaphoz Csatlakozz!

A házasság a gyermekvállalás előszobája?

A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 02. hétfő, 12:22

A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvői kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

    Az államtitkár azt hangoztatta, hogy a kormány számára a házasság és a családok támogatása kiemelt cél, és az újabb családpolitikai intézkedések bemutatását mindig oda kívánják vinni, ahol az érdeklődők megjelennek, így például - utalt a kiállítási helyszínre - a házasulandókhoz.

    Novák Katalin tájékoztatása szerint 2010 óta folyamatosan nő a házasságkötések száma Magyarországon, míg addig folyamatos csökkenést tapasztaltak. Ismertetése szerint házasságban közel kétszer annyi gyermek születik, mint házasságon kívül. A házasság a gyermekvállalás előszobája - fogalmazott az államtitkár.

    Novák Katalin december 31-én jelentette be, hogy közérthető tájékoztató kampányokat indítanak azért, hogy a fiatalok és a családosok megismerjék a számukra kidolgozott kedvezménylehetőségeket, mert szerinte azoknak a híre még nem jutott el mindenkihez.

    Az államtitkárság által most kiadott négyoldalas tájékoztatókban a családok otthonteremtési kedvezményét (csok), az első házasokat érintő havi 5 ezer forintos adókedvezményt, valamint a családi adó- és járulékkedvezmények feltételeit, részleteit, igénylési lehetőségeit ismertetik.

    Az államtitkár elmondta, a családi kedvezménylehetőségekről a www.csaladitudakozo.kormany.hu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők vagy az Emmi V. kerület Szalay utca 10-14 alatti központi ügyfélszolgálati irodáján.

    Novák Katalin a kedvezmény újdonságok közül a 2015. január 1-jével bevezetett 5 ezer forintos havi adókedvezményt, "a kormány ifjú házasoknak szóló nászajándékát" emelte ki. Ismertetése szerint az adókedvezmény két évig jár a fiatal házasoknak, vagy a várandósság harmadik hónapjáig. Jelezte: ez utóbbi esetben ugyanis már ekkortól igényelhető az egy gyermek utáni havi 10 ezer forintos adókedvezmény.

    A másik fontos kedvezménylehetőségnek a csok-ot nevezte; a vissza nem térítendő állami támogatást a gyermeket vállalók vagy már nevelők kérhetik 500 ezer forinttól 3,25 millió forintig új vagy használt lakás vásárlására, bővítésére. Hozzátette: a megítélhető támogatás a vállalt vagy meglévő gyermekek számától, az ingatlan nagyságától és annak energiatakarékosságától függ.

    Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a csok költségvetési kerete „felülről nyitott”, ez azt jelenti, hogy minden - a feltételeknek megfelelő - gyermeket vállaló vagy nevelő család meg kell hogy kapja
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector