Startlaphoz Csatlakozz!

Konkrét kérdésekre közérthető válaszok

Munkajogi segítséget ad a mobilalkalmazás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 04. szerda, 07:20

Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetője írásban az MTI-t.

    Az alkalmazás konkrét kérdésekre nyújt közérthető válaszokat, nem a teljes Munka törvénykönyvét tartalmazza, vagy annak hosszas magyarázatát - írja a tájékoztatásban a kommunikációs vezető. A leggyakoribb kérdések eddig a minimálbérrel, a hivatalosan nem létező, de napi szinten alkalmazott „próbanap” gyakorlatával, a szabadsággal és a túlórával, valamint a kismamákat megillető védettséggel voltak kapcsolatosak - közölte Fiedler Péter.  

    Az applikációban első körben a leggyakrabban felmerülő 100 munkajogi kérdésre lehet szabadszavas keresővel rákeresni, aminek eredménye egy paragrafusokat és törvénycikkeket mellőző gyorsválasz. Az alkalmazásból közvetlenül elérhető egy munkajogi témájú blog is, valamint hírek a munka világából.

    Fiedler Péter felhívja a figyelmet a közleményben, hogy ezek a válaszok nem teljes értékű jogi tanácsok, de arra elegendőek, hogy ha például a munkaadó azonnali túlóra igényével szembesít, akkor le lehet ellenőrizni, hogy ez önmagában legális-e. Pontos választ országszerte megtalálható szakértők segítségével tudnak nyújtani, akiknek elérhetőségei szintén megtalálhatóak a mobilalkalmazásba épített térképes kereső segítségével - tájékoztatott a Liga kommunikációs vezetője.

    Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerekre, a Google Play áruházban 4,7-es, az Apple Store-ban „4+”-os értékelést kapott.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkajogi segítséget ad a mobilalkalmazás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector