Startlaphoz Csatlakozz!

Jogvitát felvállaló közalkalmazottakat keresnek

FRSZ: a munkáltatói döntésű illetményrész csökkentésének jogszerűsége vitatható

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 04. szerda, 11:34

A Független Rendőr Szakszervezet álláspontja szerint jogszerűtlen az a rendőrségi munkáltatói gyakorlat, hogy a közalkalmazottak garantált illetményének az évente emelkedő minimálbér, illetve garantált bérminimum elérése érdekében szükséges felemelését (kiegészítését) úgy hajtják végre, hogy a munkáltatói döntésen alapuló illetményrészt csökkentik.
 
   Ez a munkáltatói eljárás véleményünk szerint ellentétes a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (Kjt.) vonatkozó rendelkezéseivel. Álláspontunk szerint a fenti munkáltatói intézkedés bíróság előtt eséllyel támadható! Az illetmény különbözet iránti igény érvényesítéséhez az idei illetmény-besorolási értesítés, vagy fizetési fokozat előresorolásáról szóló értesítés megküldése feltétlenül szükséges. Amennyiben a munkáltatói döntési illetményrész csökkentése az előző években is megvalósult, úgy 3 évre visszamenőleg kérjük megküldeni az illetmény alakulását igazoló munkaügyi papírokat (határozatokat, fizetési jegyzéket, stb. ). Ezek mellett természetesen szükség van a jogi képviseleti meghatalmazásra is! – írja az FRSZ Jogsegélyszolgálata.
 
   Fontos! Amennyiben a munkáltató az illetmény értesítésben 30 napos keresetindítási határidőre hívta fel a munkáltató a figyelmet, úgy csak azon belül van lehetőség a keresetindításra. Ezért kérjük a megküldésre kerülő iratokon feltüntetni a kézhezvétel dátumát is!
 
   Természetesen az is előfordulhat, hogy a fizetési fokozat előresorolással nem érintett közalkalmazottaknak a munkáltató nem is kézbesít (kézbesített) illetmény-változási értesítőt. Ez esetben is célszerű azonban mielőbb elindítani a jogvitát, hogy az illetményvesztést megállítsuk! Ez esetben a fizetési jegyzéket kérjük megküldeni.
 
   Az idő sürget, ezért a jogvitát felvállaló közalkalmazottak jelentkezését és a szükséges papírok megküldését mielőbb várjuk! FRSZ tagok és nem tagok érdeklődésére egyaránt számítunk, akik a részletesebb felvilágosításért keressék jogászainkat és helyi tisztségviselőinket!
 
   Az idő pénz, nem érdemes, nem szabad késlekedni!
 
Forrás: frsz.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - FRSZ: a munkáltatói döntésű illetményrész csökkentésének jogszerűsége vitatható.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector