Startlaphoz Csatlakozz!

„Gazdasági menekültek”

Havi 120 ezer érkezhet több tízezer unión kívül dolgozó magyartól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 04. szerda, 13:44

Mivel nem csitul a „megélhetési bevándorlókkal” kapcsolatos kormányzati kommunikációs offenzíva, megpróbáltuk megbecsülni, hogy hány itthon maradt családon segítenek azok a „gazdasági menekültek”, akik nem az unióban találtak munkát, tehát nem a „közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozogtak” – írja az mfor.hu.

   Az elmúlt évek egyik leginkább vitatott kérdése, hogy vajon hány magyar hagyta el az országot, hogy külföldön kezdjen új életet. A bevándorlókkal kapcsolatos vita hevében Orbán Viktor kifejtette, hogy azok a honfitársaink, akik többek között Londonban mosogatva találták meg a boldogulásukat, csupán éltek a közös gazdasági tér adta lehetőségekkel. Így a politikai korrektség jegyében mi most csak azokkal az emberekkel foglalkozunk, akik elhagyták az unió határait.
 
   A kivándoroltak számát nagyon nehéz megbecsülni, azonban a Központi Statisztikai Hivatal még tavaly októberben közzétette kutatási eredményét, amelyben magyar háztartások megkérdezésével és uniós statisztikák alapján számították ki, hogy 2013 elején hány kivándorolt magyar élt a világban. A hivatal körülbelül 350 ezer emberrel kalkulált, akik 1989 után és legalább egy évvel a felmérés előtt hagyták el az országot. A legnépszerűbb célországok természetesen az unión belül találhatók, úgy mint Németország, Nagy-Britannia és Ausztria.
 
   Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy csak a „közös gazdasági térbe” távoznak honfitársaink, vegyük elő az Eurostat - korábban általunk is feldolgozott statisztikáját – az uniós országok közötti pénzmozgásáról, főleg a személyes utalások alapján számítva. Ebből kiderül, hogy 2013-ban 410 millió eurót, vagyis (297 forintos akkori árfolyamon számolva) 121,7 milliárd forintot utaltak haza a külföldön élő magyarok. Ennek pedig 35,8 százaléka 147 millió euró (43,6 milliárd forint) az unión kívülről érkezett.
 
  Ha elfogadjuk a KSH statisztikáját, amely szerint a magyarok 25 százaléka juttatott haza rendszeres támogatást, akkor a 2013-as 121,7 milliárd forint 87 500 embernek köszönhető.
 
   Ez a szám pedig a hazautalt pénz megoszlási arányában azt jelenti, hogy az unión kívülről érkező 43,6 milliárd 31,3 ezer embertől származik, akik bizony valódi menekültek, hiszen például az Egyesült Államokkal vagy Svájccal nincs olyan „szoros gazdasági” megállapodásunk, mint az EU-val.
 
   Eszerint az unión kívüliek átlagosan 1,39 milliót küldtek haza, vagyis a 31,3 ezer háztartás 115 900 forinttal lett gazdagabb havonta, amely a 2013-as nettó átlagbér 76,6 százaléka. Ez egyébként a nyugati fizetéseket ismerve nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott hazautalásnak.
 
  Mindeközben összesen 67 millió euró hagyta el az országot a nálunk dolgozó migránsok hazautalásaiból, amely töredéke az érkező pénzekének. Vagyis látható, hogy mi a gazdasági menekültek „mérlege”.
 
Forrás: mfor.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Havi 120 ezer érkezhet több tízezer unión kívül dolgozó magyartól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector