Startlaphoz Csatlakozz!

Köznevelési államtitkárság:

A pedagógus II. fokozatba lépők januári fizetése már tartalmazza a béremelést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 05. csütörtök, 18:19

Idén 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésből, mint tavaly, és a pedagógus II. fokozatba, illetve mesterpedagógus fokozatba lépők januári fizetése már tartalmazza a béremelést - közölte a köznevelési államtitkárság csütörtökön.

    Az államtitkárság tájékoztatása szerint az állam a pedagógusok bérére 2012-höz képest 2013-ban 32,5 milliárd forinttal, 2013-hoz képest 2014-ben pedig további 120,9 milliárd forinttal költött többet. 2015-ben pedig 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésből, mint 2014-ben. A pedagógus előmeneteli rendszer és az ennek részét képező béremelés 2014 után 2015-ben is tovább folytatódik majd: 2015-ben átlagosan legalább 3,4 százalékkal nő majd a pedagógusok alapilletménye szeptembertől a 2014. évi októberben kézhez kapott bérhez képest.

    A 2015. évihez hasonlóan 2016-ban és 2017-ben is lesz bérfejlesztés, amelyre a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló kormányrendelet biztosít garanciát - tették hozzá.

    Jelezték: a kormány a minőségi pedagógusi munka megbecsülésére különösen nagy hangsúlyt fektet. Ennek eredménye, hogy 2015 januárjától több mint 22 ezer pedagógus kerül be korábbi kiváló munkája, sikeres minősítése és a szakértői, szaktanácsadói feladatok vállalásának eredményeképpen pedagógus II. vagy mesterpedagógus fokozatba.

    2015. január 1-jén 17 551  pedagógus került Pedagógus II. fokozatba, 5195  pedagógus pedig mesterpedagógus fokozatba került. Előbbinél a bérnövekedés 8 százalék a pedagógus I. kategória decemberi összegéhez képet, míg utóbbiban a bérnövekedés 25-30 százalék.

    2016 januárjától a kormányzat szándékának megfelelően tovább folytatódik a pedagógus II. és a mesterpedagógus fokozatba átlépők számának növelése, és 2016. szeptember 1-jén is lesz általános, minden pedagógust érintő alapilletmény-emelés.  

    Kitértek arra is: 2014-ben egyszerűsített eljáráson vettek részt azok, akik 2015. január 1-jén pedagógus II. fokozatba kerültek. 2014-ben mesterpedagógusi minősítési eljáráson vettek részt azok, akik 2015. január 1-jétől mesterpedagógusként szakértői vagy szaktanácsadói feladatokat látnak el.

    Mint írták: a 2015-ös minősítési tervbe azok a pedagógusok kerülhettek be, akik pedagógus szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlat vagy legalább 30 év szakmai gyakorlattal rendelkeztek és saját döntésük alapján jelentkeztek. A minősítési tervbe való bekerülés csak azoknak a gyakornokoknak volt kötelező, akik 2015-ben érik el a két éves szakmai gyakorlatot - közölte az államtitkárság.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A pedagógus II. fokozatba lépők januári fizetése már tartalmazza a béremelést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector