Startlaphoz Csatlakozz!

Ez egyik legnépszerűbb cafeteria-elem

Öt tipp: erről sok SZÉP-kártyás nem is tud, pedig spórolhatna vele

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 06. péntek, 13:05

A SZÉP-kártya az egyik legnépszerűbb cafeteria-elem, de hiába használja nagyjából egymillió munkavállaló, mégsem mindenki ismeri elég alaposan. Pedig ha okosan forgatjuk, sokkal többet is kihozhatunk belőle, mint azt elsőre gondolnánk. A Pénzcentrum most öt olyan tippet mutat, amivel még jobban kihasználhatod a SZÉP-kártyában rejlő lehetőségeket.
 
 1. Okosan az alszámlákkal!

 
  A SZÉP-kártya három alszámlát tartalmaz:
szálláshely alszámla
vendéglátás alszámla
szabadidő alszámla
 
  A három alszámla a fizethető szolgáltatásokban különbözik. A szálláshely alszámlát belföldi szálláshely, utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra. A vendéglátás alszámlát étkezésre, gyógyfürdő- és strandbelépőre, szálláshely-szolgáltatásra; a szabadidő alszámlát többek között egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness szolgáltatásokra használhatjuk fel.

Vannak azonban olyan szolgáltatások, amiket mindhárom alszámláról fizethetünk.
Ezek a
szálláshely
a gyógyfürdő- és strandbelépő
 
2. Keresd az akciókat
 
  Sok szolgáltató célozza meg akcióival a SZÉP-kártya birtokosokat. Egy kis keresgélés után könnyen találhatunk olcsóbb szálláshelyeket, belépőjegyeket is - van például olyan szálloda, ami 70 százalékos kedvezményt kínál. Sőt, egyre több olyan étterem is van, amelyik kedvezményes árakkal várja a SZÉP-kártyásokat.
 
3. Figyelj a lejárati határidőkre!
 
   A kártya érvényessége a kibocsátás időpontjától számított 5 év, de még mindig akadnak, akik nem tudják, hogy ez nem egyezik meg a különböző időpontokban a kártyára töltött egyenlegek felhasználásának határidejével, ami minden kártyára utalt összeg esetében a feltöltés évét követő második naptári év május 31. Vagyis egy 2014. november 8-án a SZÉP kártyára feltöltött összeg legfeljebb 2016. május 31-ig használható fel. Idén májusban pedig a 2013-as juttatások járnak majd le.

   Ha nem használjuk fel időben az összeget, akkor a munkáltatónknak visszautalják a kártyánkon megmaradt pénzt.
 
  Az utalvány érvényessége nem hosszabbítható meg. Érdemes regisztrálni a kártyánkat a kibocsátónknál, hogy nyomon tudjuk követni az egyenleget.
 
4. Igényelj társkártyát
 
  Családtagok a kártyabirtokos nélkül nem használhatják a SZÉP-kártyát, mert az névre szóló, és a vásárlást a bizonylat aláírásával kell hitelesíteni. De a SZÉP Kártya tulajdonosoknak lehetőségük van arra, hogy a Pihenő Kártyához tartozó utalványszámlához családtagjaik részére társkártyát igényeljenek 1500 forint + áfa díjért). A kártyabirtokos a 16. életévét betöltött közeli hozzátartozójának rendelhet társkártyát.

   A SZÉP Kártyához igényelt társkártya a főkártyával teljesen azonos használatot tesz lehetővé az elfogadóhelyeken, de aktiválás nélkül ez sem használható. A keretösszege a főkártya tulajdonos utalványszámláján mindenkor rendelkezésre álló egyenleg.
 
5. Használj hozzá mobilapplikációt
 
   Érdemes megnézni, hogy bankunknál találunk-e SZÉP-kártyához kapcsolható okostelefonos alkalmazást, illetve bankunk mobilbankjában tudjuk-e használni SZÉP-kártyánkat. Az alkalmazással könnyen nyomon követhetjük egyenlegünket, számlánk forgalmát, és gyorsan találhatunk közeli elfogadóhelyet. Így például ha egy ismeretlen városban kirándulunk, pillanatok alatt találhatunk olyan éttermet (akár térképes helymeghatározással is), ahol elfogadják SZÉP-kártyánkat.

Forrás: Pénzcentrum

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Öt tipp: erről sok SZÉP-kártyás nem is tud, pedig spórolhatna vele.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector