Startlaphoz Csatlakozz!

Ez már a negyedik nagy leépítés

Elkezdték kirúgni az embereket a közmédiából

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 06. péntek, 13:39

 Átadják a felmondó leveleket az állami médiánál annak a 177 dolgozónak, akiket a csoportos létszámleépítés keretében bocsátanak el. Budapestről 146, a pécsi körzeti rádiótól 5, a szegedi stúdióból pedig 26 dolgozót küldenek el. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, egyes tevékenységek kiszervezésével indokolta az elbocsátásokat – írja a Népszabadság.

  Információink szerint az érintettek többsége gyártási, műszaki szakember, valamint adminisztrációs munkatárs, műsorkészítő, szerkesztő-riporter alig van közöttük.
 
   Az állami médiánál működő szakszervezetek nem értenek egyet a 177 fős létszámleépítéssel, ezért nem írták alá a csoportos elbocsátásról szóló megállapodást, mert az elbocsátásokkal párhuzamosan jelenleg is új dolgozókat vesz fel az MTVA. Lapunk információi szerint az elmúlt hetekben sok gyakornok jelent meg hírműsorok környékén, a belső hírek szerint őket vélhetően a március 15-én az M1-en induló állami hírcsatornánál akarják alkalmazni. Ezen kívül az MTVA az elmúlt hónapokban „kiemelt multimédiás újságíró" státuszba több embert is felvett, így került oda például Áder András, a köztársasági elnök fia is.
 
   Ez már a negyedik nagy leépítés az állami médiában, miközben az MTVA költségvetési támogatása évről évre nő, költségvetése idén meghaladja a 80 milliárd forintot. 2011 nyarán és őszén hozzávetőleg 900 embert bocsátottak el, 2013 elején további 200 munkavállalótól váltak meg, így 2000-re csökkent a létszám.
 
   Információink szerint a vezérigazgató arra készül, hogy a tartalom-előállítás egy részét kiszervezik külső gyártásba. A szórakoztató műsorok közül több is – például a Magyarország szeretlek!, a Maradj talpon!, a Gasztroangyal vagy a Fábry – jelenleg is külső gyártásban készül, de úgy tudjuk, most több magazinműsort is ki akarnak szervezni. A közmédián belüli hírek szerint például az állami hírcsatornán több mint egy tucat új magazinműsor elindítását tervezik, ezeknek egy részét külső beszállítóktól fogják megrendelni.
 
   További 60-80 dolgozót küldenek el amiatt, hogy egy cégbe vonják össze a négy közszolgálati csontvázintézményt, az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI Zrt.-ket. A négy cégnél most még 150-en dolgoznak kiemelt fizetésekkel, de többségüket szélnek eresztik. A hozzávetőleg 250 fő elbocsátásával éves szinten hozzávetőleg 1,5 milliárd forint bérköltséget takaríthatnak meg, amit az MTVA költhet el.
 
Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elkezdték kirúgni az embereket a közmédiából.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector