Startlaphoz Csatlakozz!

A megyei kormányhivatalokhoz vonul a közmunkások szakszervezete

Az elszegényedés megállítását követelik az újrainduló éhségmenetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 07. szombat, 08:00

Egyhetes tüntetést kezd a kormányhivatalhoz vonulva hétfőn a Közmunkás Szakszervezet, hogy felhívja a hamarosan újra ülésező Országgyűlés figyelmét a szegénységre, valamint a közmunkások és más dolgozók kilátástalan helyzetére.

   Szívszorongató képek jelennek meg a sajtóban évek óta a munkájuk elvesztése miatt nehéz helyzetbe kerültek figyelemfelkeltő akciójáról. Az éhségmenet hétfőn újra elindul.  Kordás László, a szakszervezet főtitkára a Szakszervezetek.hu-nak elmondta:  ezúttal Kazincbarcikáról, illetve Erdőtelekről kelnek útra az egyhetesre tervezett demonstráció résztvevői, hogy elsőként a Szabolcs, illetve a Borsod megyei kormányhivatalok előtt tiltakozzanak a szegénység, a közmunkások és más munkavállalók kilátástalannak tartó helyzete ellen. Az immár harmadik éve útnak induló menetek a problémák által leginkább sújtotta településeket érintik majd. A kormányhivatalokhoz érve átadják majd követeléseiket, amelyek a tömeges méreteket öltő elszegényedés azonnali megállítását sürgetik.
 
   A szakszervezet pontokba szedte követeléseit. Eszerint azt szeretnék elérni, hogy 20 százalékkal csökkenjen az alapvető élelmiszerek áfája, emellett a nettó minimálbér 88 ezer forintra, vagyis a létminimumra emelkedjen, a közszféra bérei pedig 5 százalékkal, de minimum 10 ezer forinttal növekedjenek. Követeléseik között szerepel a közmunkások jogfosztásának felszámolása, a munka törvénykönyvének munkavállalókat védő radikális megváltoztatása, valamint a korkedvezményes nyugdíjak visszaállítása is.
 
  Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet másik társelnöke sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2012-ben és 2013-ban is tartottak éhségmeneteket, amelyekkel szerinte a lakosságot ugyan sikerült felrázni, a kormánypárti politikusok azonban nem hallgatták meg őket, a „dolgozói szegénység” pedig azóta tovább is növekedett.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az elszegényedés megállítását követelik az újrainduló éhségmenetek .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector