Startlaphoz Csatlakozz!

A dolgozókban rossz érzést kelt az utasítás

Matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 07. szombat, 11:57

Megalázva éreznék magukat a sopronkövesdi kft. munkásai, ezért nem akarnak színes matricát viselni. Utasításban közölték a cég munkásaival: karjukon sárga, piros vagy zöld matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél. A dolgozók ezt nem akarják, rossz érzést kelt bennük – tájékoztatta a Kisalföldet Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi ügyvivője. A szakszervezet tárgyalások révén szeretné elérni az előírás visszavonását, egyelőre a felfüggesztését érte el.

  – A matrica miatt felháborodtak a dolgozók. Megalázónak érzik, a holokausztra emlékezteti őket, amikor a zsidóknak sárga csillagot, munkaszolgálatosként sárga karszalagot kellett hordaniuk – mondta el Marsitsné Horváth Mariann, az üzem szakszervezeti csoportjának vezetője.
 
  Az Autoliv Kft. közleménye szerint a jobb megértés, a könnyű információszerzés érdekében képi elemeket, fényeket, színeket használnak szóbeli, szöveges, írásbeli kommunikáció helyett. A pólókra szánt matricák esetében is a jó szándék vezérelte a céget. Megértik, hogy a színek és szimbólumok választása zavarhatta munkavállalóik egy részét, amit sajnálnak. Tárgyalnak az érdekképviselettel az érintettek számára elfogadható „képi megjelenítésről”.
 
Forrás: borsonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector