Startlaphoz Csatlakozz!

Ellensúlyoznák a forgalomkiesést

Lépnek a plázák: ha vasárnap nem nyithatnak ki, a többi napon hosszabbítanak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 09. hétfő, 07:10

A kormány javaslata alapján már elfogadott jogszabály rendelkezik arról, hogy a bevásárlóközpontoknak vasárnaponként zárva kel tartaniuk. A törvény indoklása szerint így lesz majd együtt a család meg ilyesmi. Úgy tűnik, a plázák beletörődtek a jogszabályváltozásba, de válaszként több bevásárlóközpont is úgy döntött, hogy a hét többi napján meghosszabbítják a nyitvatartásukat – olvasható a 444.hu oldalán.

   Mecsoda pofon ez a meghitt, családi vacsoráknak!
 
   Az IKEA már közleményt is adott ki arról, hogy a kiesett vasárnapok miatt várhatóan a többi napon növekszik majd a látogatószám, ezért minden nap egy órával tovább tartanak majd nyitva március 16-tól. Az új rend szerint reggel 9-től este 10-ig lehet majd bútorokat venni meg tolni a svéd húsgombócot.
 
   Úgy tudjuk, hogy más budapesti plázák is megkeresték már a bérlőiket ugyanezzel. Van, ahol csütörtöktől szombatig, van, ahol pénteken és szombaton maradnának tovább nyitva, hogy ellensúlyozzák a vasárnapi forgalomkiesést. A plázák számára azért is fontos ez, mert így a bérlőik kevesebb alappal kérhetik majd a bérleti díj csökkentését arra hivatkozva, hogy vasárnap úgysem nyithatnak ki.
 
   A bevásárlóközpontoknak ezt általában először a legnagyobb bérlőikkel kell megbeszélniük, nekik pedig szinte mindegy, mikor zárnak, hiszen sok dolgozójuk van, könnyen át tudják alakítani a beosztást. A kisebb boltok viszont rosszabbul járnak: vagy túlóráztatnak, vagy új embereket vesznek fel, vagy hamarabb bezárnak, mint ahogy a pláza ezt előírná, így pedig a bolt és a pláza zárórája között eltelt időre feleslegesen fizetnek bérleti díjat.
 
Forrás: 444.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lépnek a plázák: ha vasárnap nem nyithatnak ki, a többi napon hosszabbítanak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector