Startlaphoz Csatlakozz!

A fél ország ezentúl is dolgozni a másik fele meg vásárolni fog

Vasárnapi kabaré: a piacok kinyithatnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 09. hétfő, 08:42

A vasárnapi zárva tartás kezd kabaréba fordulni. A kivételek száma lassan már annyi, hogy az eredeti „kereszténydemokrata ideológiai cél”, a vasárnapi pihenőnap már rég a feledés homályába veszett. Kiderült: a fél ország ezentúl is dolgozni, a másik fele meg vásárolni fog vasárnaponként azután is – olvasható a 168 óra oldalán.

   Még öt vasárnap és életbe lép a zárva tartás. Plázáknak, bevásárlóközpontoknak és nagyáruházaknak kötelező bezárniuk. Közben több üzlet fontolgatja vagy már döntött is arról, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt a többi napon hosszabb ideig lesz nyitva. Sőt, az újpesti önkormányzat úgy határozott, hogy március közepétől vasárnap is nyitva lesz a piac. Több száz település követheti a példát.
 
   Az RTL Klub Híradója felkereste az újpesti piacot szombaton, ami tele volt, sokan vásároltak a hétvégére, mivel itt vasárnap a kereskedők nem dolgoznak. Most még. Március közepétől ugyanis – egy időben azzal, hogy a nagyáruházaknak be kell zárniuk – a piac vasárnap is nyitva lesz. Újpest önkormányzata egy héttel ezelőtt azért döntött így, mert a piacon több kereskedő is ezt kérte.
 
  Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere az RTL Klub Híradójának azt mondta: „Mi a lehetőséget megteremtjük arra, hogy a kis hazai családi vállalkozások, őstermelők eladják portékájukat.”
 
   Arra kérdésre, nem furcsa-e, hogy épp a kormánypártok érveltek azzal, hogy a vasárnapi pihenőnap miatt legyenek zárva a bevásárlóközpontok, a fideszes politikus azt válaszolta: „Nem furcsa, mert a törvény kifejezetten rendelkezik arról, hogy mi tartozik a hatálya alá és mi nem. Ez alól a hatály alól a piacok ki vannak véve”.
 
   A piacokon kívül a gyógyszertárak, a reptereken és a pályaudvarokon működő üzletek, és a benzinkutak is nyitva maradhatnak a hét utolsó napján. Valamint azok a 200 négyzetméternél kisebb boltok, ahol a tulajdonosok dolgoznak.
 
   A nagyáruházaknál és bevásárlóközpontoknál régóta készülődnek a korlátozásra. A Westend ügyvezető igazgatója az RTL-nek elmondta: a törvény értelmében 42 üzlet lesz zárva, viszont a mozi, a vendéglátó és szolgáltató egységek nyitva lesznek.
 
  Az üzletek veszteséggel számolnak a kötelező zárva tartás miatt. Van olyan nagyáruház, ahol úgy döntöttek: a többi napokon este tízig lesznek nyitva.
 
  A bevásárlóközpontok vasárnapi nyitva tartásáról népszavazás dönthet. A beadványok már a nemzeti választási bizottság előtt vannak, de a Fidesz és csatolt részei mindent megtesznek azért, hogy elgáncsolják a népszavazási kezdeményezést. A kormánypárti ötlet tömeges leszavazásának ugyanis messze ható politikai következményei is lennének.
 
Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi kabaré: a piacok kinyithatnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector