Startlaphoz Csatlakozz!

A kormányhivatalokhoz vonul a Közmunkás Szakszervezet

Elindul a méltóság menete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 09. hétfő, 09:31

Minden dolgozó emberért, a vidéki Magyarországért indult el Kazincbarcikáról reggel 9-kor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei méltóság menete. Délután 17.30-kor Mátészalkán, a szabolcsi menet résztvevői demonstrálnak, majd holnaptól más olyan megyékben is, ahol sok kilátástalan helyzetben lévő ember él, a kormányhivatalokhoz vonul a Közmunkás Szakszervezet, hogy a jövő hétfőtől újra ülésező Országgyűlés figyelmét felhívja a szegénységre – írja a Népszava.

  A kormányhivatalokhoz érve átadják majd követeléseiket, amelyek a tömeges méreteket öltő elszegényedés azonnali megállítását sürgetik. A szakszervezet szeretné elérni az alapvető élelmiszerek áfájának 20 százalékos csökkentését, a nettó minimálbér 88 ezer forintra, vagyis a létminimumra emelését, a közszféra béreinek 5 százalékos, de minimum 10 ezer forintos növelését, a "közmunkások jogfosztásának felszámolását", a Munka Törvénykönyvének megváltoztatását, valamint a korkedvezményes nyugdíjak visszaállítását. Komjáthi Imre, a szakszervezet társelnöke arra emlékeztetett, korábban tartottak éhségmeneteket, amelyekkel szerinte a lakosságot ugyan sikerült felrázni, a kormánypárti politikusok azonban nem hallgatták meg őket.
 
   Eközben a dolgozói szegénységről, a nyomorról, a gyermekéhezésről ma konferenciát rendez az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet. A rendezvényen mások mellett előadást tart Tóbiás József pártelnök, Vécsi István a szakszervezet elnöke, Lakner Zoltán politológus, szociálpolitikus és Mihályi Helga egyetemi adjunktus, szociológus.
 
Forrás: Népszava

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elindul a méltóság menete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector