Startlaphoz Csatlakozz!

A hat hátrány

A függetlenség vonzza a vállalkozni vágyó magyaokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 10. kedd, 12:00

Szívesen vállalkoznának a magyarok, leginkább a függetlenség vonzza őket. Viszont a többség nincs tisztában a vállalkozói lét hátrányaival. Mutatunk hat dolgot, amit mindenkinek meg kell fontolnia, mielőtt vállalkozásba fog – írja a Piac&Profit.

  Egyre több magyar lenne vállalkozó: egy felmérés szerint a lakosság 42 százaléka adná vállalkozásra a fejét, elsősorban azért, hogy a saját maga főnöke lehessen, és így elérhesse a sokak által áhított függetlenséget. Habár a vállalkozói lét vonzónak tűnik, vannak olyan árnyoldalai is egy cég beindításának, amelyekről senki sem beszél szívesen. Mutatunk ezek közül hatot.
 
A vállalkozó nem magányos farkas
 
  Induló vállalkozásnál, legyen az akár egy trendi startup, nincs titkárnő, HR-es, bérszámfejtő, hiányzik a teljes adminisztráció. Egyedül azonban senki sem győzi a munkát, főleg úgy, hogy a magyar adószabályok olyan gyakran változnak, hogy azt még a nagy cégek pénzügyi osztályai és az adószakértők is csak nehezen tudják követni. Ezért bár a vállalkozást egyedül kell felépíteni, érdemes keresni egy jó könyvelőt.( Most az új Ptk. és a reklámadó dúlja fel az üzletmenetet.)
 
A jó munkaerő nem ugrik ki a kalapból
 
  Ha valaki vállalkozásba fog, akkor nyilván nincsenek gondjai a motivációval. (Ha vannak, akkor ott nagy a baj.) Azonban előbb-utóbb munkaerőt kell találnunk, és induló cégnél különösen fontos, hogy olyan embert válasszunk, aki nemcsak ért is ahhoz, amit csinál, de motivációjában is felveszi velünk a versenyt. (Arról nem is beszélve, hogy a rossz munkaerő bizony sokba kerül!)
 
Befektetőt nem olyan könnyű találni
 
  Habár az elmúlt években igazi tőkeforradalom zajlott Magyarországon, és különösen ebben az évben indulnak jó eséllyel befektetővadászatra a cégek, azért a pénz nem az utcán hever. Bizony nem keveset kell tennünk az asztalra ahhoz, hogy valaki érdemesnek tartson minket arra, hogy hozzánk tegye be a vagyonát.
 
Nem könnyű meggyőzni a fogyasztót, hogy vásároljon
 
  Bár az online világ jelentősen megkönnyítette a cégek dolgát abban, hogy megtalálják a fogyasztóikat, a marketing nem olyan könnyű, mint ahogy azt sokan hiszik. Ahhoz, hogy a céges weboldalunk, blogunk, ajánlataink tényleg vevőmágnesként működjenek mindennapos, kemény küzdelemre, munkára van szükség – amit az amúgy sem csekély mennyiségű feladataink mellett kell elvégeznünk.
 
A pénz beszél, főleg ha nincs
 
  Egy induló vállalkozásnál a legfontosabb dolog a jó cashflow. ez azt jelenti, hogy minden projektünk, minden eladásunk lehetőleg időre legyen kifizetve, nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy engedjük az ügyfeleinket hónapokon keresztül lógni a számlákkal, hiszen még nincs annyi tőkénk ahhoz, hogy ez ne fenyegesse a működésünket. Beállíthatunk automata emlékeztetőket a levelezésünkben, de végső esetben faktoringra is adhatjuk a fejünket. (Ám nem árt spórolnunk is ott, ahol lehet!)
 
A sikernek ára van
 
   A vállalkozóknál nincs nyolcórás munkaidő, nincs vakáció, az üzlet nem megy szabadságra. Ezért a sikernek nagy ára van: a személyes szabadidő, a magánélet drámai zsugorodása. Ez a probléma azonban megfelelő időgazdálkodással kezelhető – és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy hiába vagyunk sikeresek az üzleti életben, ha ezt nincs kivel megosztanunk.
 
Forrás: Piac&Profit

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A függetlenség vonzza a vállalkozni vágyó magyaokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector