Startlaphoz Csatlakozz!

A drasztikus teljesítménynövelés miatt tiltakoztak

Sztrájkoltak a PICK pécsi üzemében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 10. kedd, 16:24

Egy órás figyelmeztető sztrájk volt kedd délelőtt a PICK pécsi üzemében, miután a február 3-án megtartott kollektív munkaügyi vita tárgyalása nem vezetett eredményre – tudta meg a pecsistop.hu.

  A LIGA Szakszervezetek közleménye szerint, a konfliktus elsősorban a drasztikus teljesítménynövelés miatt alakult ki. A munkáltató a korábbi 3200 db/műszak félsertés feldolgozást 3600 db-ra, sőt alkalom adtán azt meghaladó mértékben emelte. Ezt a teljesítményt azonban semmivel nem honorálta, ami a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki. Ez az állapot tavaly nyár óta tart.
 
  Az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ) felvállalta a munkavállalók problémáját és megszervezte a sztrájkot, amit Bibók Istvánnak az ÉMFSZ elnökének véleménye szerint további, jóval hosszabb munkabeszüntetés is követhet, amennyiben nem születik megállapodás a teljesítménynöveléssel arányos béremelésről.

  A sajtóanyag szerint tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a PICK munkavállalói dolgoznak a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók. Az üzemen belül a csomagoló részleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áru ott csapódik le.

  A PICK többi üzemében is-így például Baján-hasonló problémák vannak.
A mostani figyelmeztető sztrájkban 170 munkavállaló vett részt.
 
Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkoltak a PICK pécsi üzemében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector