Startlaphoz Csatlakozz!

Nem véleményezik a kormányrendelet-tervezetet

A VOSZ továbbra sem ért egyet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 08:20

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) továbbra sem ért egyet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel, ezért nem véleményezi a törvényhez kapcsolódó kormányrendelet-tervezetet - közölte a VOSZ csütörtökön.

    A VOSZ szerint a törvény „versenytorzító és irracionális” előírásokat tartalmaz, ezért azok elfogadhatatlanok az érdekvédelmi szervezet számára. Ebből eredően a VOSZ nem kíván közreműködni a törvény szabályainak érvényesülését szolgáló végrehajtási rendelettervezet véglegesítésében sem.

    „A 2014. február 11-én megküldött szövegtervezethez észrevételt nem teszünk, mivel  álláspontunk szerint a hibás koncepción alapuló törvény végrehajtási rendelete szükségszerűen csak rossz lehet” - írták közleményükben.

    Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a rendelettervezet véleményezésére 24 óra állt rendelkezésre, mivel a február 11-én, szerdán megkapott dokumentumra csütörtökön délután négy óráig kellett reagálnia a munkaadói szövetségnek.

    A főtitkár felhívta a figyelmet a rendelettervezetben felsorolt kivételekre, például arra, hogy a nyitva tartási tilalom alól mentesülnek a belföldi és nemzetközi személykikötők területén kialakított üzletek. Nyitva tarthatnak továbbá vasárnap is az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó kisebb üzletek, továbbá a kisebb kertészetek is, míg a nagy barkácsáruházak és kertészeti áruházak nem.

    A rendelettervezet felsorolja továbbá azokat a Balaton, Tisza-tó és Velencei-tó melletti településeket - összesen hatvanat -, ahol a turisztikai főszezonban, július 1. és augusztus 30. között, munkavállalókat is dolgoztathatnak a vasárnap is nyitva tartó, 200 négyzetméternél kisebb boltok. Ezeken a helyeken feloldották azt a törvény által előírt szigorú foglalkoztatási szabályt, hogy csak a tulajdonos vagy annak hozzátartozója dolgozhat vasárnap, esetükben elegendő, ha az összlétszám egyötöde tulajdonos vagy családtag - magyarázta a főtitkár.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VOSZ továbbra sem ért egyet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector